Lai varētu jums piedāvāt labāku saturu, lapā tiek izmantotas sīkdatnes. Apmeklējot šo vietni, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai.
Sapratu
Iepriekšējais
Nākamais

Latvijas delegācija RK aicina vērtēt bioloģiskās daudzveidības prioritāti pašvaldību funkciju kopējā kontekstā

9. septembrī notikušajā Eiropas Reģionu komitejas (RK) Vides, klimata pārmaiņu un enerģētikas komisijas (ENVE) sanāksmē tika skatīti vairāki nozīmīgi Baltijas valstu delegāciju iesniegtie grozījumi atzinumam par Eiropas Komisijas paziņojumu “ES biodaudzveidības stratēģija 2030. gadam”.

Latvijas delegācijas RK loceklis Jēkabpils pilsētas domes deputāts Leonīds Salcevičs ENVE sanāksmē skatītajam atzinumam “Bioloģiskā daudzveidība pilsētās un reģionos laikposmā pēc 2020. gada. ANO Konvencijas par bioloģisko daudzveidību Pušu konferences 15. sesija un ES Biodaudzveidības stratēģija 2030. gadam” iesniedza vairākus Latvijas pašvaldībām svarīgus grozījumus. Ņemot vērā jautājuma nozīmīgumu ne tikai Latvijas pašvaldībās, bet arī citās Baltijas valstīs, grozījumiem pievienojās arī vairāki Igaunijas un Lietuvas delegāciju locekļi.

L. Salcevičs aicināja RK locekļus raudzīties uz šo jautājumu plašākā kontekstā, jo ne visu Eiropas Savienības valstu pašvaldības bioloģiskās daudzveidības saglabāšanu var izvirzīt kā svarīgāko pašvaldību funkciju. Jāņem vērā, ka pašvaldību ieņēmumi galvenokārt tiek novirzīti funkciju izpildei un infrastruktūras sakārtošanai un attīstībai. Nedrīkst arī aizmirst, piemēram, par pielāgošanos klimata pārmaiņām un klimata pārmaiņu mazināšanu.

Atzinumu “Bioloģiskā daudzveidība pilsētās un reģionos laikposmā pēc 2020. gada. ANO Konvencijas par bioloģisko daudzveidību Pušu konferences 15. sesija un ES Biodaudzveidības stratēģija 2030. gadam” plānots pieņemt RK 12.–14. oktobra plenārsesijā. Grozījumus plenārsesijā skatāmajam atzinumam Latvijas delegācija RK gatavo kopīgi ar “Renew Europe” politisko grupu.