Lai varētu jums piedāvāt labāku saturu, lapā tiek izmantotas sīkdatnes. Apmeklējot šo vietni, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai.
Sapratu
Iepriekšējais
Nākamais

Pilsētas – vai aprites ekonomikas motortelpa?

8. septembrī notikušajā Eiropas Komisijas un Eiropas Reģionu komitejas (RK) aprites ekonomikai veltītajā sanāksmē Latvijas delegācijas RK loceklis Liepājas pilsētas domes priekšsēdētāja vietnieks pilsētas attīstības un sadarbības jautājumos Gunārs Ansiņš uzsvēra pilsētu kā dzinējspēka lomu aprites ekonomikas globālajā attīstībā.

G. Ansiņš savā uzrunā Eiropas pašvaldību un Eiropas Komisijas pārstāvjiem atgādināja, ka pilsētās dzīvo vairāk nekā puse pasaules iedzīvotāju. “Iedzīvotāji ir pilsētu spēks, kas virza aprites ekonomikas globālo attīstību – pieeju, kura piedāvā ilgtspējīgu alternatīvu veidam, kādā mūsu ekonomika darbojas patlaban,” norādīja Latvijas delegācijas pārstāvis. Viņš arī vērsa uzmanību uz izaicinājumiem, ar kādiem pašvaldības saskaras aprites ekonomikas kontekstā, proti, iespēju piedāvāt mājokļus, infrastruktūru un telpas uzņēmējiem efektīvā, taču vienlaikus arī ilgtspējīgā veidā.

“Pilsētu izaicinājums un vienlaikus arī iespēja būtu radīt ēkas, kurās izmantoti inovatīvi produkti un tehnoloģijas saskaņā ar aprites ekonomikas principiem. Tāpat uzskatu, ka ēkas būtu nevis jānojauc, bet jāatjauno, pēc iespējas vairāk izmantojot materiālus atkārtoti. Savukārt ēku izmantošanā būtu jāievieš inovatīvi uzņēmējdarbības modeļi, lai veicinātu ēku efektīvāku un ilgtspējīgāku izmantošanu,” uzrunas noslēgumā uzsvēra Latvijas delegācijas RK loceklis.

Sanāksme notika Tehniskās platformas sadarbībai par vides jautājumiem ietvaros. Tehniskā platforma ir Eiropas Komisijas un Eiropas Reģionu komitejas pirms septiņiem gadiem izveidots forums, kura darbības mērķis ir veicināt dialogu par vietējo un reģionālo pašvaldību problēmām un rastajiem risinājumiem ES vides likumdošanas īstenošanā ikdienā.