Lai varētu jums piedāvāt labāku saturu, lapā tiek izmantotas sīkdatnes. Apmeklējot šo vietni, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai.
Sapratu
Iepriekšējais
Nākamais

Pašvaldības videokonferencē diskutē par vietējās attīstības aktualitātēm

25. septembrī Latvijas Pašvaldību savienības ģenerālsekretāre Mudīte Priede piedalījās Gruzijas Pašvaldību savienības organizētajā videokonferencē par vietējo ekonomisko attīstību Gruzijā un pašvaldību sadarbību.

M. Priede iepazīstināja konferences dalībniekus ar Latvijas aktualitātēm, tajā skaitā ar Latvijas Pašvaldību savienības aktivitātēm Covid-19 pandēmijas ārkārtējās situācijas laikā, kad tā nodrošināja operatīvu informācijas apmaiņu starp valsts un pašvaldības institūcijām, un dalījās pieredzē arī par LPS koordinēto projektu “Piekrastes apsaimniekošanas praktisko aktivitāšu realizēšana”. Projekts norisinās jau trešo gadu, tā rezultātā jūras piekrastes joslā tiek uzlabota vides kvalitāte, veicināta bioloģiskās daudzveidības saglabāšanās, nodrošināti apstākļi drošai atpūtai sakoptā vidē, pieaugusi cilvēku apmierinātība ar piekrastes pieejamību, labiekārtojumu, drošību un sanitāro nodrošinājumu.

Videokonference notika EuropAid projektā “Tīklu veidošana efektivitātei un attīstībai”. Projekta mērķis ir veicināt labu pārvaldību un ilgtspējīgu attīstību vietējā līmenī Gruzijā. Projektu īsteno Gruzijas Pašvaldību asociācija (NALAG), Gruzijas pētniecības centrs PMC un Latvijas Pašvaldību savienība.

Ligita Pudža,

LPS padomniece ārējo sakaru jautājumos