Lai varētu jums piedāvāt labāku saturu, lapā tiek izmantotas sīkdatnes. Apmeklējot šo vietni, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai.
Sapratu
Iepriekšējais
Nākamais

Konkrēti mērķi un ilgtspējīga attīstība: Latvijas pašvaldību pieredze starptautiskā seminārā

5. oktobrī starptautisko auditoriju ar Latvijas Pašvaldību savienības un Preiļu novada pieredzi ANO ilgtspējīgas attīstības mērķu un attīstības sadarbības īstenošanā iepazīstināja Preiļu novada domes Attīstības daļas vadītāja Elita Jermolajeva.

Lielākajā ikgadējā pasākumā, kas veltīts reģionālajai attīstībai, Preiļu novada domes pārstāvei bija iespēja uzstāties seminārā “Kā pašvaldības rīkojas, lai pārveidotu un aktivizētu sabiedrību un aktivitātes, lokalizējot un informējot par ilgtspējīgas attīstības mērķiem”. Uzstājoties E. Jermolajeva vērsa uzmanību uz pašvaldību lomu iedzīvotāju informēšanā un ANO ilgtspējīgas attīstības mērķu integrēšanā vietējā politikā un plānošanas dokumentos. “Lai būtu skaidrs, ko mēs vēlamies sasniegt, jābūt konkrētiem mērķiem un ietvaram. Savukārt vietējām pašvaldībām, kam ir nozīmīga loma divpusējā un daudzpusējā sadarbībā valstī un pāri robežām, jārada ilgtspējīgas attīstības plāni kopā ar iedzīvotājiem, universitātēm un vietējiem uzņēmējiem,” atklāja Preiļu novada domes pārstāve.

Seminārā, kurā uzstājās arī pārstāvji no Apvienotās Karalistes, Beļģijas, Francijas, Itālijas, Portugāles un Spānijas, Elita Jermolajeva dalījās arī Preiļu novada domes pieredzē, kas gūta, 2019. gadā īstenojot Eiropas vietējās solidaritātes dienu aktivitātes kopā ar sadarbības partneriem no Ukrainas. Viņa arī īsumā iepazīstināja ar šāgada Eiropas vietējās solidaritātes dienās, kas notiks 15.–26. novembrī, plānotajām attīstības sadarbības un izglītības aktivitātēm, kuras ietvers arī ANO ilgtspējīgas attīstības mērķu tematiku.

Starptautiskajam semināram attālināti sekoja 150 interesentu, un tas guva interesi arī Eiropas Komisijas pārstāvju vidū. “Katra jauna pieredze, tajā skaitā piedalīšanās Eiropas līmeņa sanāksmē attālināti, paver jaunas iespējas nodibināt starptautiskus kontaktus un veidot kopīgus projektus, kas galarezultātā paplašina mūsu redzesloku un sniedz jaunas zināšanas. Gribam mēs to vai ne, globalizācija notiek, un šos procesus var labāk izprast, tikai balstoties uz zināšanām!” aicinot semināra auditoriju uz turpmāku sadarbību, secināja Elita Jermolajeva.

Semināra video varat noskatīties Eiropas Reģionu un pilsētu nedēļai veltītajā mājaslapā.