Lai varētu jums piedāvāt labāku saturu, lapā tiek izmantotas sīkdatnes. Apmeklējot šo vietni, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai.
Sapratu
Iepriekšējais
Nākamais

Latvijas delegācijas RK locekle uzstājas starptautiskā “Pilsētu konferencē 2020”

12. novembrī Latvijas delegācijas Eiropas Reģionu komitejā locekle Kuldīgas novada domes priekšsēdētāja Inga Bērziņa starptautiskajā “Pilsētu konferencē 2020” piedalījās diskusijā par pašvaldību lomu attīstības veicināšanā.

Latvijas delegācijas locekle norādīja, ka Kuldīgas attīstības potenciāls ir vietējie iedzīvotāji, daba un kultūras mantojums. Tāpat I. Bērziņa uzsvēra Eiropas Savienības prioritāšu – Eiropas zaļā kursa un digitālas Eiropas – nozīmi, kas ir kā zelta atslēga pašvaldībai, lai tā būtu proaktīva un palielinātu savu potenciālu izmantot Eiropas Savienības sniegtās iespējas.

Runājot par Kuldīgas novada iesaistīšanos inovāciju attīstībā, Inga Bērziņa atklāja, ka Kuldīgā patlaban strādā pie starptautiskas maģistra programmas izstrādes: Viens no virzieniem, pie kā patlaban Kuldīgā strādājam, ir starptautiska maģistra programma pakalpojumu dizainā. To gatavojam sadarbībā ar Latvijas Mākslas akadēmiju, Rīgas Ekonomikas augstskolu, Tallinas Universitāti un Lapzemes Universitāti. Pakalpojumu dizains ir samērā jauns virziens, kam mūsu ieskatā ir ļoti lielas perspektīvas, jo, prasmīgi to izmantojot, tas atvieglos cilvēkiem dzīvi.”

Konferencē pirmizrādi piedzīvoja arī Kuldīgas novada domes gatavotais video par ANO ilgtspējīgas attīstības mērķiem, ko varat noskatīties Latvijas Pašvaldību savienības YouTube kanāla sadaļā "Attīstības sadarbība".

Konferenci rīkoja Kopīgas plānošanas iniciatīva “Urban Europe”, un plašāku informāciju par konferences darba kārtību var iegūt tai veltītā lapā.