Lai varētu jums piedāvāt labāku saturu, lapā tiek izmantotas sīkdatnes. Apmeklējot šo vietni, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai.
Sapratu
Iepriekšējais
Nākamais

Eiropas Reģionu komitejas priekšsēdētāja vēstule LPS

18. novembrī – Latvijas Republikas proklamēšanas dienā – Latvijas Pašvaldību savienība saņēmusi apsveikuma vēstuli no Eiropas Reģionu komitejas priekšsēdētāja Apostola Dzidzikosta:

 

Cienījamā Latvijas delegācijas locekle Eiropas Reģionu komitejā! Godātais Latvijas delegācijas locekli Eiropas Reģionu komitejā!

Eiropas Reģionu komitejas un savā vārdā ar vislielāko prieku izsaku Jums un visiem latviešiem vislabākos novēlējumus, pieminot ļoti īpašo notikumu – Latvijas Republikas dibināšanas dienu.

Šajā dienā 1918. gadā Latvija pirmo reizi vēsturē kļuva par neatkarīgu valsti. Kad latvieši visā Eiropā satiekas, lai atzīmētu Latvijas Republikas proklamēšanas dienu un atcerētos savas valsts bagāto vēsturi un kultūru, neaizmirsīsim godināt arī brīvību, neatkarību un vienotību, ko 1918. gadā ieguva Latvijas tauta. Šīs nozīmīgās kopīgās Eiropas vērtības ir vadmotīvs mūsu centieniem gūt panākumus, smelties spēku un saglabāt noturību, kas dos iespēju pārvarēt sarežģītos apstākļus, kādos mēs visi kopā tagad atrodamies.

Vēlreiz sveicu Jūs un visus Latvijas iedzīvotājus šajos svētkos un novēlu panākumus un uzplaukumu daudzus turpmākos gadus. Izmantojot šo iespēju, sirsnīgi pateicos Jums par nerimtīgo darbu vietējās un reģionālās demokrātijas veicināšanā.

Patiesā cieņā

Apostols Dzidzikosts

RK priekšsēdētāja vēstule (latviski)
RK priekšsēdētāja vēstule (angliski)