Lai varētu jums piedāvāt labāku saturu, lapā tiek izmantotas sīkdatnes. Apmeklējot šo vietni, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai.
Sapratu
Iepriekšējais
Nākamais

Latvijas pašvaldību veiksmes stāsti starptautiskā publikācijā par attīstības izglītību

Attīstības sadarbības jomā strādājošo pašvaldību un to apvienību organizācija PLATFORMA publicējusi jaunāko izdevumu “Veicinot iedzīvotāju informētību caur attīstības izglītību: veiksmes stāstu apkopojums”. Tajā iekļauti arī Latvijas Pašvaldību savienības, Jaunpils un Preiļu novada īstenotie attīstības izglītības aktivitāšu piemēri.

Pētījumā apkopoti veiksmīgākie vietējo un reģionālo pašvaldību attīstības izglītības aktivitāšu piemēri un decentralizētas sadarbības stratēģijas. Tajā atradīsiet arī Jaunpils novada piemēru ar īstenotajām attīstības izglītības aktivitātēm sadarbībā ar vietējiem skolēniem un nevalstiskajām organizācijām. Kopīgi ar Latvijas Pašvaldību savienību Jaunpils novadā īstenotas vairākas aktivitātes, lai radošā veidā informētu iedzīvotājus par ANO ilgtspējīgas attīstības mērķiem, piemēram, skolēni kopā ar vietējiem māksliniekiem gatavoja koka puzli ar 17 ilgtspējīgas attīstības mērķiem.

Publikācijā iekļauts arī apraksts par Preiļu novada 2019. gadā īstenotajām Eiropas vietējās solidaritātes dienu aktivitātēm, kurās piedalījās arī novada sadarbības partneri no Ņižinas pilsētas Ukrainā, kā veiksmes stāsts izcelts to rīkotais starptautiskais zīmēšanas konkurss par Austrumu partnerības tēmu.

Šajā veiksmes stāstu kolekcijā atradīsiet arī piemērus no Beļģijas, Francijas, Itālijas un Spānijas, kā arī ieteikumus pašvaldībām attīstības izglītības aktivitāšu uzsākšanai un sekmīgai īstenošanai.

Ar publikāciju “Veicinot iedzīvotāju informētību caur attīstības izglītību: veiksmes stāstu apkopojums” varat iepazīties PLATFORMA vietnē.