Lai varētu jums piedāvāt labāku saturu, lapā tiek izmantotas sīkdatnes. Apmeklējot šo vietni, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai.
Sapratu
Iepriekšējais
Nākamais

Vietējie politiķi aicināti pievienoties globālajai klimata kustībai, parakstot Parīzes deklarāciju

Avots: pexels.com

 

Pašvaldību politiķi līdz 31. janvārim tiešsaistē aicināti parakstīt Parīzes deklarāciju, kas atjaunota par godu 2015. gadā parakstītā Parīzes nolīguma gadadienai. Tai pievienojoties, pašvaldību politiķi apliecinātu savu atbalstu tam, ka klimata jautājumi jārisina arī pandēmijas laikā un ka tas ir viens no veidiem, kā mēs varam aizsargāt arī mūsu iedzīvotāju veselību.

Parakstot atjaunoto Parīzes deklarāciju, pašvaldību politiķi, piemēram, apstiprina apņemšanos ierobežot planētas vidējās temperatūras pieaugumu līdz 1,5 °C, kā arī ņemt vērā klimatiskos faktorus, pašvaldībās pieņemot lēmumus, lai panāktu klimatisko neitralitāti. Tāpat pašvaldību politiķi, vēlākais, līdz 2050. gadam apņemtos sasniegt siltumnīcefekta gāzu neto emisiju nulles līmeni ekonomikā. Tas arī nozīmētu pašvaldību apņemšanos iesaistīties “Cities Race to Zero” kampaņā veselīgai, elastīgai emisiju nulles līmeņa pārejai. Šī kampaņa tiek rīkota pirms COP26 samita, kas plānots šā gada novembrī Glāzgovā (Skotijā).

Parīzes nolīguma mērķis ir samazināt siltumnīcefekta gāzu emisijas. Šo piecu gadu laikā daudz kas panākts, lielā mērā pateicoties aktivitātēm pašvaldībās. Tieši pašvaldības rīkojušās, lai samazinātu siltumnīcefekta gāzu emisijas, pielāgotos tādiem nelabvēlīgiem klimatiskajiem apstākļiem kā karstuma viļņi, sausums vai plūdi, ar ko saskaramies arvien biežāk. Pilsētas tāpat bijušas inovatīvas un radošas, lai ieviestu ātrus risinājumus par labu klimatam, videi un veselībai, piemēram, veidojot veloceliņus, savstarpēji sadarbojoties un daloties labās prakses pieredzē, veicinot apzaļumošanu.

Ar Parīzes deklarācijas tekstu (angļu un franču valodā) var iepazīties šajā tīmekļa vietnē.