Lai varētu jums piedāvāt labāku saturu, lapā tiek izmantotas sīkdatnes. Apmeklējot šo vietni, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai.
Sapratu
Iepriekšējais
Nākamais

Kuldīgas bērni un jaunieši animē savus stāstus par ilgtspējīgu attīstību

Vai jums šķiet, ka dzīvē jūs nekas vairs nepārsteigs, zeme ir apaļa, zāle zaļāka noteikti vairs nekļūs un ANO ilgtspējīgas attīstības mērķi vispār interesē tikai teorētiķus? Tad noskatieties Kuldīgas bērnu un jauniešu veidotās animācijas filmiņas par ilgtspējīgas attīstības mērķiem!

Filmiņas par dzīvību uz zemes un mūsu vietu pasaulē veidojuši Kuldīgas Mākslas skolas animācijas darbnīcas bērni un Kuldīgas Mākslas un humanitāro zinību vidusskolas skolēni, piedaloties Kuldīgas novada domes un Latvijas Pašvaldību savienības rīkotajā videostāstu konkursā “Idejas solidaritātei un zaļākai nākotnei”. Savukārt animācijas filmiņa par mūsu mājām – Zemi tapusi kā vizualizācija E. Vīgnera Kuldīgas mūzikas skolas audzēkņu izpildīto skaņdarbu interpretācijām.

Bērnu un jauniešu stāsti veidoti kā ANO ilgtspējīgas attīstības mērķu interpretācija. “Motivējot bērnus veidot savu stāstu, vēršu uzmanību uz to, lai viņi domā radoši, jo reizēm ir vērts iziet no stereotipiskiem rāmjiem, lai rastos jaunas dzīvotspējīgas idejas. Tieši no bērniem reizēm varam mācīties ko jaunu un paskatīties uz sevi, sabiedrību un pasauli no viņu skatpunkta, un saprast, ka jāmainās. Ir svarīgi sargāt mūsu Zemi un dzīvot saskaņā ar dabas likumiem!” atklāj Kuldīgas Mākslas skolas animācijas darbnīcas un Kuldīgas Mākslas un humanitāro zinību vidusskolas vizuālās mākslas skolotāja Ina Ozola.

Konkurss norisinājās Latvijas Pašvaldību savienības īstenotajā attīstības sadarbības projektā "Strādājot kopā iespēju sniegšanai vietējām un reģionālajām pašvaldībām attīstības veicināšanai ES partnervalstīs”. Latvijas Pašvaldību savienības YouTube kanāla sadaļā “Attīstības sadarbība” varat noskatīties vēl daudzus citus Latvijas Pašvaldību savienības un Latvijas pašvaldību veidotos video par attīstības sadarbības un ilgtspējīgas attīstības tēmām.