Lai varētu jums piedāvāt labāku saturu, lapā tiek izmantotas sīkdatnes. Apmeklējot šo vietni, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai.
Sapratu
Iepriekšējais
Nākamais

Covid-19 trešo vilni gaidot: valdības, ekspertu un pašvaldību sadarbība Beļģijā

Ekrāna attēls no RTBF ziņu izlaiduma

 

Beļģijā, kur ar Covid-19 inficēto skaits ir viens no zemākajiem Eiropā, valdība, eksperti un pašvaldību vadītāji cenšas darīt visu iespējamo, lai nepieļautu koronavīrusa trešā viļņa sākšanos.

Beļģijas iedzīvotāji jau pieraduši pie daudzajiem ierobežojumiem, ar kuriem labas veselības vārdā sadzīvo mēnešiem ilgi: maskas ārpus mājas, komandantstunda katru dienu, iespējas satikt tikai vienu cilvēku telpās vai četrus ārā. Diemžēl iespēja izceļot no valsts Ziemassvētku laikā daudziem bija pārāk kārdinoša, un ceļotāju tūkstoši atgriežoties pārveda ne tikai suvenīrus vai gardumus no dzimtenes, bet arī jauno koronavīrusa Anglijas vai Dienvidāfrikas variantu.

Vīrusa Anglijas variantam izplatoties arvien vairāk, Beļģijas skolu direktori un pašvaldību mēri nekavējoties sāka uz laiku pilnībā vai daļēji slēgt skolas un veikt preventīvus soļus. Tā, piemēram, vēl svētdienas pēcpusdienā, saņemot skolotāju un skolēnu Covid-19 testu rezultātus, ātri tika nolemts uz nedēļu slēgt vienu no lielākajām un populārākajām Briseles reģiona Eterbēkas vidusskolām, kurā mācās 1544 skolēni un strādā 160 pedagogi un uz kuru mācīties skolēni ierodas no daudzām citām Briseles reģiona vietām.

Eterbēkas mērs Vinsents De Volfs (Vincent De Wolf) arī 25. janvāra rītā pieņēmis vēl virkni lēmumu, lai mēģinātu pēc iespējas vairāk ierobežot koronavīrusa izplatību. Viņš arī norādīja, ka bažas par koronavīrusa straujo izplatību viņam bijušas jau kādu laiku, jo pēc Ziemassvētku brīvdienām ar viņu sazinājušies vairāki eksperti, norādot uz satraucošajiem datiem par inficēto skaitu Eterbēkā un to, ka Ziemassvētku brīvdienu ceļotāji atgriezušies Eterbēkā, inficējušies ar koronavīrusu. “Mēs labi sadarbojāmies ar Senmišelas koledžas direktoru, un es uzreiz uzzināju jau veikto testu rezultātus. Vakar pēcpusdienā sazinājos ar policiju, pašvaldības sekretāru, ar visām savas pašvaldības skolām, lūdzot visiem, kuriem bijusi saskare ar koledžas skolēniem, skolotājiem vai to ģimenēm, ievērot karantīnu. Ņemot vērā Senmišelas koledžas audzēkņu un darbinieku lielo skaitu, viņi un viņu ģimenes ir saistītas ar ļoti daudziem apkaimē. Priecājos, ka mana pašvaldība arī bija “aizdevusi” Briseles reģionam 700 000 eiro, lai izveidotu Covid-19 testēšanas centru Eterbēkā, kur Senmišelas koledžas skolēni veiks Covid-19 testus,” norādīja De Volfs.