Lai varētu jums piedāvāt labāku saturu, lapā tiek izmantotas sīkdatnes. Apmeklējot šo vietni, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai.
Sapratu
Iepriekšējais
Nākamais

46 valstu delegāciju sekretāri gatavojas kongresa jaunajam periodam

16. februārī notika Eiropas Padomes Vietējo un reģionālo pašvaldību kongresa nacionālo delegāciju sekretāru attālinātā sanāksme, kurā kongresa ģenerālsekretāra Andreasa Kīfera vadībā tika spriests par kongresa sagatavošanos nākamajam periodam, kas ilgs no 2021. līdz 2026. gadam.

Kongresa nākamais periods tiks uzsākts šā gada martā, kad pirmo reizi attālināti notiks lielākais kongresa pasākums – plenārsēde.

Parasti plenārsēde notika divas reizes gadā, Strasbūrā tiekoties vairāk nekā 400 Eiropas pašvaldību pārstāvjiem. Diemžēl pagājušajā gadā abas plenārsēdes mums visiem zināmo iemeslu dēļ tika atceltas. Tomēr šāgada pavasara plenārsēde notiks, un tā būs attālinātā formā.

Pirms ieiet jaunajā kongresa piecgadē, pavasara plenārsēdē tiks ievēlēts Vietējo un reģionālo pašvaldību kongresa prezidents, Vietējās un Reģionālās palātas prezidenti un viņu vietnieki, trīs komiteju prezidenti un viņu vietnieki, kā arī tiks apstiprināti kongresa jaunie valstu delegāti.

Sanāksmē sekretāri pārrunāja uz šiem amatiem pretendējošo kandidātu pieteikšanās kārtību, balsošanas kārtību, kā arī citus organizatoriskos jautājumus.

Kristīne Kūlīte,

LPS padomniece ārējo sakaru jautājumos