Lai varētu jums piedāvāt labāku saturu, lapā tiek izmantotas sīkdatnes. Apmeklējot šo vietni, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai.
Sapratu
Iepriekšējais
Nākamais

Dombrovskis uzsver pašvaldību iesaistes nozīmīgumu atveseļošanas un noturības plānu gatavošanā

18. martā notikušajās Eiropas Reģionu komitejas plenārsesijas debatēs Eiropas Komisijas priekšsēdētājas izpildvietnieks jautājumos par ekonomiku, kas darbojas cilvēku labā, Valdis Dombrovskis uzsvēra pašvaldību iesaistes nozīmīgumu nacionālo atveseļošanas un noturības plānu gatavošanā.

“Atveseļošanas un noturības plāniem jābūt izstrādātiem valsts līmenī, bet uzstājam, ka dalībvalstīm jāiesaista arī pašvaldības, sociālie partneri un nevalstisko organizāciju pārstāvji. Dalībvalstīm arī jāsniedz kopsavilkums, kā pašvaldības iesaistītas plānu sagatavošanā. Eiropas Komisijai skaidri jāredz, kāds bijis apspriešanās rezultāts un kā tas ņemts vērā. Svarīgi, lai atveseļošanas un noturības plāni risinātu nevienlīdzību arī pašās dalībvalstīs,” uzrunā pašvaldību politiķiem norādīja Dombrovskis, kā arī uzsvēra, ka vietējo un reģionālo pašvaldību iesaiste būs vienlīdz nozīmīga arī minēto plānu īstenošanā.

Tāpat Eiropas Reģionu komitejas locekļi ar Eiropas Komisijas priekšsēdētājas izpildvietnieku apsprieda, cik lielā mērā Eiropas Savienības atjaunotā tirdzniecības politika spēcīgākai Eiropai varētu veicināt ekonomikas atveseļošanos. Latvijas delegācijas Eiropas Reģionu komitejā vadītājs Gints Kaminskis debatēs uzsvēra nepieciešamību atjaunot pamatlietu ražošanu Eiropas Savienībā, ņemot vērā pandēmijas atklātās problēmas saistībā ar globālo piegāžu ķēžu pārtraukšanu.

Latvijas delegācijas vadītājs arī uzsvēra, ka, pārkārtojot darbu pēc pandēmijas, būtu jāizvirza vērienīgāki klimata mērķi arī Eiropas Savienības sadarbības partneriem: “Eiropas Savienības vienotajā tirgū būtu jāatļauj importēt preces tikai no tādām valstīm, kurās nodrošināti tādi paši standarti siltumnīcefekta gāzu mazināšanā, kādi tie ir Eiropas Savienībā. Tikai tā būs iespējams garantēt, ka Eiropas Savienības noteiktie klimata mērķi neietekmēs negatīvi Eiropas Savienību un tās uzņēmumu konkurētspēju pasaules līmenī.”