Lai varētu jums piedāvāt labāku saturu, lapā tiek izmantotas sīkdatnes. Apmeklējot šo vietni, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai.
Sapratu
Iepriekšējais
Nākamais

Cilvēka labjūtības pamati – pašvaldības un ikdienas dzīves uzlabošana

15. aprīlī norisinājās Latvijas Pašvaldību savienības rīkotais vebinārs “Labjūtība un veselība: pašvaldības un to darbinieki “jaunā normālā” virpuļvētrā”.

Vebinārā, kura viena no tēmām bija ANO 3. ilgtspējīgas attīstības mērķis “Laba veselība un labklājība”, Latvijas Pašvaldību savienības priekšsēdis Gints Kaminskis savā uzrunā vairākiem simtiem pašvaldību pārstāvju norādīja uz pandēmijas laiku kā iespēju, kad jo īpaši izmantot savas jau iepriekš gūtās prasmes un pieredzi, lai arī šādos apstākļos nodrošinātu darba kvalitāti. Varbūt svarīgākais ir nevis tas, kā mēs risinām krīzes situācijas un izvēlēsimies nākotnes mērķus, bet gan, ar ko kopā mēs to darām. Un es esmu pārliecināts, ka mēs pašvaldībās esam viena komanda. Tāda komanda, kurā varam paļauties viens uz otru un kopīgi atrast labākos risinājumus!” uzsvēra G. Kaminskis.

Savukārt Latvijas sabiedrībā augstu novērtētais profesors un kardiologs Andrejs Ērglis atzina, ka nākotnē dažas lietas mainīsies un uzlabosies, taču tā nav nekāda nolemtība. Vienlaikus profesors Ērglis aicināja gan sportot un veselīgi ēst, gan pievērst uzmanību savai mentālajai veselībai: “Mums jākoncentrējas un jādara viss, lai mazinātu stresu, arī bērniem. Mums var būt stress un slikts garastāvoklis, bet ne pārmērīgi ilgi, jo tas mūs var ietekmēt somatiski un veicināt stenokardiju. Ir lietas, ko nevaram izdarīt, bet ir daudzas lietas, ko varam, lai novērstu depresiju un stresu,” norādīja A. Ērglis, vienlaikus uzsverot, ka ārējās vides loma, arī pašvaldību kontekstā, nosaka daudz vairāk nekā mūsu gēni.

Pašvaldību lomu mūsu ikviena pozitīvas ikdienas veidošanā vebināra auditorijai atklāja arī pozitīvās psiholoģijas koučs Anda Kļaviņa, runājot par laimes saikni ar veselību un jēgas meklējumiem ikdienā. “Pašvaldībās jēgas moments ir ļoti atrisināts, jo jūs konkrētā veidā ietekmējat cilvēku dzīves ikdienā un tās uzlabojat! Tas var veidot jēgas sajūtu jūsu darbā,” atklāja A. Kļaviņa. Arī viņa aicināja pašvaldību pārstāvjus sabalansēt savu dzīvi, rodot laimes izjūtu no dažādiem avotiem, kas būs veiksmes un sociālās iesaistes pamats.

Latvijas Pašvaldību savienība izsaka pateicību visiem, kas vebinārā dalījās tematiskajā informācijā un savā pieredzē, lai palīdzētu mums visiem pašvaldībās domāt par to, kā uzlabot mūsu katra un pašvaldībās strādājošo labjūtību ik dienas tagad un arī turpmāk!