Lai varētu jums piedāvāt labāku saturu, lapā tiek izmantotas sīkdatnes. Apmeklējot šo vietni, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai.
Sapratu
Iepriekšējais
Nākamais

LPS radījusi starptautisku mūzikas un mākslas attīstības sadarbības video

1. jūnijā – Starptautiskajā bērnu aizsardzības dienā – Latvijas Pašvaldību savienība nāk klajā ar muzikālu attīstības sadarbības video, kas tapis sadarbībā ar Kuldīgas, Preiļu un Valkas novada pašvaldību, kā arī Ozurgeti pašvaldību Gruzijā un Ņižinas pašvaldību Ukrainā. Video varat noskatīties Latvijas Pašvaldību savienības YouTube kanālā, sadaļā “Attīstības sadarbība”!

Idejas centrā ir Covid-19 un dažādo ierobežojumu ietekme uz bērnu un jauniešu garīgo veselību. Pediatri un psihologi dažādās valstīs vērš politiķu un sabiedrības uzmanību uz šo problēmu, par ko plaši runā Eiropas Savienības dalībvalstīs un Austrumu partnerības valstīs. Tā, piemēram, UNICEF sagatavojis vairākas stratēģijas, kā jauniešiem dzīvot “jaunajā normālajā”, aicinot pievērsties dažādām nodarbēm ārpus mācībām, atrast jaunus veidus, kā sazināties ar draugiem vai mācīties darīt kaut ko jaunu.

Latvijas Pašvaldību savienība attīstības sadarbības un izglītības aktivitātes īsteno jau vairāk nekā 20 gadus un vēlas mudināt pašvaldības tās turpināt arī Covid-19 pandēmijas laikā. “Pašvaldības ir vistuvāk iedzīvotājiem, tajās ir ārpusskolas nodarbību pulciņi, izglītības iestādes, tāpēc vēlējāmies izmantot šo iespēju un jau veiksmīgi iesākto sadarbību ar vairākām pašvaldībām radošajā jomā izvērst plašāk. Tā radās doma apvienot bērnus no Latvijas un Austrumu partnerības valstu pašvaldībām vienā kopīgā aktivitātē, kas šoreiz ir kopīgs latviešu tautasdziesmas izpildījums, kuru ilustrē bērnu mākslas darbi par vides tēmu. Šāda sadarbība vienlaikus gan ļauj bērniem iesaistīties jaunās aktivitātes, gan arī vairāk iepazīstina bērnus un viņu vecākus ar attīstības sadarbību,” norādīja Latvijas Pašvaldību savienības priekšsēdis un Eiropas Reģionu komitejas Austrumu partnerības reģionālo un vietējo pašvaldību konferences (CORLEAP) Biroja loceklis Gints Kaminskis.

Mūzikas un mākslas video tapšanā iesaistījušās Kuldīgas Mākslas un humanitāro zinību vidusskola, Kuldīgas Mākslas skola, Preiļu Mūzikas un mākslas skola, Jāņa Cimzes Valkas mūzikas skola, Valkas Mākslas skola, Ozurgeti Folkloras centrs un Ozurgeti Mākslas skola (Gruzija), Ņižinas Mūzikas skola, Ņižinas Mākslas skola un Ņižinas Bērnu jaunrades māja (Ukraina), kā arī Kuldīgas, Preiļu, Valkas, Ozurgeti un Ņižinas pašvaldību pārstāvji.

Visus mākslas darbus, ko dažādās tehnikās zīmējuši un veidojuši bērni un jaunieši no Latvijas, Gruzijas un Ukrainas, varat apskatīt pasniedzējas Inas Ozolas veidotajā e-izstādē!