Lai varētu jums piedāvāt labāku saturu, lapā tiek izmantotas sīkdatnes. Apmeklējot šo vietni, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai.
Sapratu
Iepriekšējais
Nākamais

Latvijas delegācijas RK pārstāvis apstiprināts par Eiropas Klimata pakta vēstnieku

31. maijā Latvijas delegācijas Eiropas Reģionu komitejā (RK) Latvijas delegācijas pārstāvis, Eiropas Klimata pakta vēstnieks Gunārs Ansiņš uzstājās RK rīkotajā sanāksmē “Sagatavojot Eiropu klimata pārmaiņām. Stiprinot pielāgošanos klimatam reģionos un pilsētās.”

Pasākums norisinājās kā viens no Eiropas Klimata pakta ietvaros rīkotajiem pasākumiem, un Gunārs Ansiņš maijā apstiprināts par Eiropas Klimata pakta vēstnieku, pārstāvot Eiropas Reģionu komiteju.

Ansiņš sanāksmē norādīja, ka šodienas globālajā darba kārtībā jāsaprot, cik daudz katra pilsēta un valsts var sniegt, lai mazinātu negatīvo ietekmi uz klimatu un dabu. “Runājot par Liepāju, pirmais, ko mēs izdarījām cīņā pret klimata pārmaiņām, mēs sakārtojām siltumapgādes sistēmu Liepājā. Šodien mēs varam lepoties ar savu uzņēmumu “Liepājas Enerģija”, kas ir viens no modernākajiem uzņēmumiem valstī un katru gadu maksā dividendes pilsētas budžetā. Ar šiem līdzekļiem mēs tālāk sakārtojam pilsētas pagalmus un kultūrvēsturisko mantojumu. Mums ir svarīgi, lai liepājniekiem būtu ērts sabiedriskais transports, lai mūsu iedzīvotāji varētu droši pārvietoties ar velosipēdiem un velosipēdu nomu, un lai Liepājas centrs būtu pēc iespējas draudzīgāks iedzīvotājiem, gājējiem un velosipēdistiem. Izvēloties atbalstīt sabiedriskā transporta pakalpojumus ar tramvaju, tiek radīta arī patīkamāka pilsētas vide ar ievērojami mazāku gaisa un trokšņa piesārņojumu,” uzsvēra Ansiņš.

Viņš tāpat vērsa uzmanību uz pašvaldību lomu pielāgošanās klimatam kontekstā un dalījās informācijā par Liepājas pilsētas izstrādāto klimata pārmaiņu adaptācijas paketi. “Mūsu pilsēta noteikusi deviņus dažādus pasākumus, kas saistīti ar pielāgošanos klimata pārmaiņām saistībā ar civilo aizsardzību un ārkārtas situācijām, kā arī veselību, vidi un bioloģisko daudzveidību. Tā, piemēram, esam noteikuši visneaizsargātākās valsts un pašvaldību ēkas, kurām būtu jāpielāgojas klimata pārmaiņām un ar tām saistītajiem riskiem. Tāpat nodrošinām ekspertu apmācību par integrētiem klimata pārmaiņu mazināšanas un pielāgošanās aspektiem nozaru un reģionālajā politikā un darbībās. Un, tā kā esam piekrastes pilsēta, tad mums ir arī svarīgi nodrošināt brīdinājuma un drošības pasākumus piekrastes apmeklētājiem vietās, kur draud nogruvumi un plūdi,” norādīja Latvijas delegācijas RK pārstāvis, vienlaikus īpaši uzsverot arī sabiedrības informēšanas kampaņu un iedzīvotāju iesaistīšanas nozīmi, lai šie plāni kļūtu veiksmīgi.