Lai varētu jums piedāvāt labāku saturu, lapā tiek izmantotas sīkdatnes. Apmeklējot šo vietni, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai.
Sapratu
Iepriekšējais
Nākamais

Aicinām pašvaldības iesniegt projektus jaunajā CERV programmā!

Šā gada aprīļa noslēgumā tika atvērta jaunā ES programma “Pilsoņi, vienlīdzība, tiesības un vērtības” (CERV), kas apvieno iepriekšējā perioda ES programmas “Eiropa pilsoņiem” un “Tiesības, Vienlīdzība un Pilsonība”, savukārt maija beigās atvēra šīs programmas apakšprogrammas “Town Twinning” un “Networks of Towns” jeb “Pašvaldību sadarbība” un “Pašvaldību tīklojumi”.

Programmas CERV vispārīgais mērķis ir aizsargāt un veicināt tiesības un vērtības, kas noteiktas līgumā par ES darbību, ES pamattiesību hartā un piemērojamajās starptautiskajās cilvēktiesību konvencijās, jo īpaši šim nolūkam atbalstot pilsoniskās sabiedrības organizācijas un citas ieinteresētās personas, kas darbojas vietējā, reģionālā, valstiskā un transnacionālā līmenī, un sekmējot pilsonisko un demokrātisko līdzdalību, lai saglabātu un pilnveidotu atklātu, tiesībās balstītu, demokrātisku, vienlīdzīgu un iekļaujošu sabiedrību, kuras pamatā ir tiesiskums.

Šobrīd programmā iespējams iesniegt projektus pašvaldību sadarbībai (Town Twinning), kā arī projektus pašvaldību tīklojumu veidošanai (Networks of Towns) un Eiropas vēstures piemiņas pasākumu organizēšanai.

Projektu iesniegšanas termiņi:

* Eiropas vēstures piemiņas pasākumi – 22. jūnijs (sīkāka informācija ŠEIT);

* Pašvaldību sadarbība (Town Twinning)26. augusts (sīkāka informācija ŠEIT);

* Pašvaldību tīklojumi (Networks of Towns)26. augusts (sīkāka informācija ŠEIT).

Veiksmīgu projektu sagatavošanu!

Aicinām piedalīties arī CERV programmas sadarbības partnerību veicināšanas pasākumā “You Care. We CERV”, ko organizē Kipras, Zviedrijas, Vācijas, Luksemburgas, Latvijas, Spānijas un Beļģijas CERV programmas koordinatori un entuziasti. Sīkāka informācija šeit.

Kristīne Kūlīte,

LPS padomniece ārējo sakaru jautājumos