Lai varētu jums piedāvāt labāku saturu, lapā tiek izmantotas sīkdatnes. Apmeklējot šo vietni, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai.
Sapratu
Iepriekšējais
Nākamais

Eiropas pašvaldības aicinātas pieteikties Eiropas jauniešu galvaspilsētas titulam

23. jūnijā notikušajā Eiropas Reģionu komitejas Sociālās politikas, izglītības, nodarbinātības, pētniecības un kultūras komisijas (SEDEC) sanāksmē Eiropas valstu pašvaldību pārstāvjiem bija iespēja iepazīties ar Eiropas jaunatnes galvaspilsētas balvu.

Eiropas jauniešu galvaspilsētas titulu katru gadu piešķir Eiropas Jauniešu forums, lai veicinātu jauniešu iespējas, to līdzdalību un stiprinātu Eiropas identitāti. Eiropas Jaunatnes foruma valdes loceklis Tomass Metjū (Thomas Matthew) uzsvēra, ka šis tituls veicina jauniešu iespējas, turklāt ar šādām iniciatīvām mēs iesaistām un iedvesmojam citus. “Tāpat šis tituls palīdz pilsētām piekļūt Eiropas Savienības finansējumam,” atklāja T. Metjū.

Ar Eiropas Jauniešu galvaspilsētas titulu pilsētas tiek aicinātas pārdomāt, kā tās iesaista jauniešus visdažādākajās jomās pašvaldības dzīvē, no sabiedriskā transporta un infrastruktūras līdz par kultūras un izglītības programmām un politikas veidošanai. 2021. gadā titulu un līdz ar to arī iespējas parādīt savas inovatīvās idejas, projektus un aktivitātes ieguvusi Klaipēda Lietuvā.

Latvijas delegācijas Eiropas Reģionu komitejā locekle Kuldīgas novada domes priekšsēdētāja Inga Bērziņa pastāstīja, ka Kuldīgā nesen izveidota Kuldīgas novada domes Jauniešu padome, kas tagad darbojas kā viena no jauniešu līdzdalības formām pašvaldībā. “Eiropas jaunatnes galvaspilsētas mērķis ir parādīt jaunas jauniešu iniciatīvas, dot iespēju jauniešiem un veicināt viņu līdzdalību. Arī Kuldīgas novadā mērķi ir tie paši – stiprināt jauniešu lomu un iesaisti pašvaldības sociālajā un pilsoniskajā dzīvē, arī lai veicinātu kvalitatīvu brīvā laika pavadīšanu. Tāpat mēs vēlamies veicināt vienlīdzīgas iespējas jauniešu līdzdalībai un iesaistīt jauniešus atvērtas, draudzīgas un pievilcīgas dzīves vietas kopīgā veidošanā,” tā Kuldīgas novada domes priekšsēdētāja.

Vairāk informācijas par Eiropas jauniešu galvaspilsētu iniciatīvu, kā arī iespējām pieteikties titulam atradīsiet iniciatīvai veltītajā tīmekļa vietnē. Savukārt ar šā gada Eiropas jauniešu galvaspilsētas – Klaipēdas – prezentāciju Latvijas Pašvaldību savienības 15. jūnijā rīkotajā vebinārā varat iepazīties LPS lapā.