Lai varētu jums piedāvāt labāku saturu, lapā tiek izmantotas sīkdatnes. Apmeklējot šo vietni, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai.
Sapratu
Iepriekšējais
Nākamais

Tapis pētījums par iespējām attīstīt pamattiesības reģionālajā līmenī

Eiropas Savienības Pamattiesību aģentūra (FRA) ir izstrādājusi jaunu pētījumu par to, kā iespējams attīstīt pamattiesības reģionālā līmenī, tostarp ieviešot arī tā saukto “Pamattiesību pilsētas” (Human Rights City) jēdzienu.

Pētījumā vērsta uzmanība uz pamatkritērijiem, nepieciešamajām struktūrām un līdzekļiem, kas jāīsteno pilsētai vai citai reģionālai vienībai, lai tā veicinātu pamattiesību attīstību. No Eiropas Savienības dokumentiem (piemēram, Council Conclusions on the new EU Charter Strategy) skaidri izriet, ka reģionālie centri, it sevišķi sniedzot pakalpojumus, izglītojot iedzīvotājus, īstenojot sociālo aprūpi un tamlīdzīgi, ir atbildīgi par pamattiesību veicināšanu.

Tāpat pētījumā norādīts, kā var veicināt pamattiesības, izmantojot Eiropas Savienības Pamattiesību hartu, citu pilsētu pieredzi, kā arī Eiropas Savienības fondus. Īpaša uzmanība pievērsta  arī pilsētu sadarbības līgumiem ar valstiska līmeņa institūcijām, piemēram, Tiesībsargu.

Ar pētījuma rezultātiem iespējams iepazīties ŠEIT.