Lai varētu jums piedāvāt labāku saturu, lapā tiek izmantotas sīkdatnes. Apmeklējot šo vietni, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai.
Sapratu
Iepriekšējais
Nākamais

LPS delegācija Strasbūrā piedalās diskusijās par migrācijas un pandēmijas izaicinājumiem

Pēc divu  gadu pārtraukuma Latvijas Pašvaldību savienības (LPS) delegācijas pārstāvji šonedēļ klātienē piedalījās Eiropas Padomes Vietējo un reģionālo pašvaldību kongresa (CLRAE) plenārsēdē un tikās ar ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Pastāvīgā pārstāvniecībā Eiropas Padomē Jāni Kārkliņu.

LPS priekšsēdis Gints Kaminskis, Jelgavas valstspilsētas domes priekšsēdētājs Andris Rāviņš un Ludzas novada domes priekšsēdētāja vietniece Ināra Silicka piedalījās kongresa plenārsēdē un Vietējās palātas sanāksmē.

Plenārsēdē tika diskutēti un pieņemti vairāki ziņojumi par Eiropas Vietējo pašvaldības hartu (Spānijā, Nīderlandē, Ziemeļu Maķedonijā, Albānijā un Kiprā), tika analizēti migrācijas izaicinājumi, vietējo un reģionālo pārstāvju darba apstākļi naidu runu un viltus ziņu laikā, kā arī notika diskusijas par pandēmijas ietekmi un nākotnes izaicinājumiem.

Latvijas delegācijas pārstāvji arī tikās ar Pastāvīgās pārstāvniecības Eiropas Padomē vēstnieku Jāni Kārkliņu un pārrunāja par prioritātēm un iespējamiem pasākumiem Latvijas prezidentūras laikā Eiropas Padomes Ministru komitejā (2023. gada 17. maijs - 2023. gada 15. novembris).

CLRAE ir Eiropas mēroga politiska asambleja, kurā darbojas 324 vēlēti vietējo un reģionālo pašvaldību pārstāvji un 324 aizstājēji no četrdesmit septiņām EP dalībvalstīm.

Kongress veicina decentralizācijas un reģionalizācijas procesus, kā arī pārrobežu sadarbību starp vietējām pašvaldībām un reģioniem. Tas pieņem priekšlikumus un viedokļus par problēmjautājumiem un iesniedz tos EP Ministru komitejai vai Parlamentārajai asamblejai, tādējādi Kongress ir padomdevējs abām EP institūcijām jautājumos, kas ietekmē Kongresa pārstāvēto vietējo pašvaldību un reģionu darbību un intereses.