Lai varētu jums piedāvāt labāku saturu, lapā tiek izmantotas sīkdatnes. Apmeklējot šo vietni, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai.
Sapratu
Iepriekšējais
Nākamais

Piedalieties jauna rīka pašvaldību sasniegumu mērīšanai ilgtspējas kontekstā prezentācijā

Foto: www.pexels.com

3. novembrī 14:30 – 15:30 norisināsies diskusija “Attīstība nav iespējama bez plānošanas. Jauns rīks pašvaldību sasniegumu mērīšanai ilgtspējas kontekstā.” Tajā Latvijas Universitātes pētnieki iepazīstinās ar jaunu vadības rīku, kas piemērojams pašvaldības sasniegumu mērīšanai tieši globālās ilgtspējas kontekstā. Diskusijai, kas norisināsies MS Teams platformā, var reģistrēties Latvijas Pašvaldības tīmekļa vietnē līdz 2. novembrim!

Attīstība nav iespējama bez plānošanas. Tāpēc, uzlabojot pasaulē atzītu un visos varas līmeņos labi izskaidrotu rādītāju, piemēram, ANO Ilgtspējīgas attīstības mērķu, izpildi savā teritorijā, pašvaldības politiķi vienlaikus iegūst svarīgus argumentus, lai veidotu ilgtspējīgas attīstības plānus un turpinātu vietējo problēmu risināšanu.

Lai šāds praktiskās vadības uzdevums būtu īstenojams, nepieciešams mērīt un novērtēt notiekošās pārmaiņas – sasniegumus un trūkumus. Taču globālā un nacionālā mērogā lietojamie ietekmes vai veikuma rādītāji nav piemēroti situācijas novērtēšanai vietējā mērogā. Tāpēc diskusijā Latvijas Universitātes Telpiskās attīstības plānošanas studiju programmas koordinatore Gunta Lukstiņa, Latvijas Universitātes Datorikas fakultātes profesors Edvīns Karnītis un  Latvijas Universitātes Biznesa, vadības un ekonomikas fakultātes asociētais profesors Dr. phys., Dr. oec. Māris Pūķis iepazīstinās ar ANO Ilgtspējīgas attīstības mērķu pielietošanu pilsētplānošanā un jauno vadības rīku, izmantojot sešus rādītājus.

Diskusija notiek Konferences par Eiropas nākotni ietvaros, kuras mērķis ir klausīties, veidot patiesu dialogu un koncentrēties uz iedzīvotāju vajadzībām, lai kopīgi sagatavotu atbildes un labākos priekšlikumus mūsu nākotnei. Vairāk informācijas par diskusiju atradīsiet arī Konferences par Eiropas nākotni tīmekļa vietnē.

Pētījums tapis Latvijas Zinātnes padomes projekta “ANO uzstādījumiem atbilstošs pilsētas olgtspējīgas attīstības modelis” (Izp-2020/2-0073) ietvaros.

Darba kārtība “Attīstība nav iespējama bez plānošanas. Jauns rīks pašvaldību sasniegumu mērīšanai ilgtspējas kontekstā.”