Lai varētu jums piedāvāt labāku saturu, lapā tiek izmantotas sīkdatnes. Apmeklējot šo vietni, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai.
Sapratu
Iepriekšējais
Nākamais

“Pastāsti man savu stāstu…”: piedalieties starptautiskajā attīstības sadarbības vebinārā 17. decembrī

17. decembrī 10:00 – 14:00 piedalieties starptautiskajā attīstības sadarbības un izglītības seminārā “Pastāsti man savu stāstu…” un kļūstiet par daļu no stāstu stāstīšanas piedzīvojuma, piesakoties līdz 16. decembrim: https://ej.uz/pastastiman

Iesākumā bija vārds. Vārdi veido teikumus un tālāk stāstus, bet pats galvenais - stāsta un stāstīšanas ideja ir svinēt dzīvi! Lai stāsts kļūtu par realitāti, vajadzīgs kas vairāk par vārdu. Dažkārt tas ir finansējums. Vebinārā LR Ārlietu ministrijas un Eiropas Komisijas pārstāvji Jūs iepazīstinās ar finansējuma iespējām, kas nākamgad varētu palīdzēt Jūsu attīstības sadarbības un izglītības idejai materializēties reālajā pasaulē, turklāt to īstenojot kopā ar sadarbības partneriem kā ilgtspējīgu un skaistu aktivitāti.

Semināra otro, radošo daļu, iesāks saruna ar latviešu rakstnieci Noru Ikstenu - grāmatu “Dzīves svinēšana”, “Dzīves stāsti” un daudzu citu autori, kuras darbi tulkoti arī gruzīnu un ukraiņu valodās. Tāpat pasākumā pārstāvji no Gruzijas, Francijas, Nīderlandes un Slovēnijas pastāstīs, kā izprast ilgtspējīgu attīstību un klimata pārmaiņas nemanot, to mācoties caur fresku krāsošanu, cirka nodarbībām vai spēlēm tiešsaistē. Šis pasākums būs aŗī iespēja iepazīties ar jauno Eiropas Komisijas iniciatīvu “Izglītība klimatam”, kuras platformā ikviens, kas darbojas izglītības jomā un kuru interesē iespēja izglītot par klimata jautājumiem, varēs gan atrast domu biedrus, gan arī kopīgas aktivitāšu un projektu idejas.

Mūsu mērķis ir pastāstīt jums stāstus par jau īstenotām aktivitātēm Eiropas un attīstības sadarbības valstīs, lai uzzinātais veidotu pamatu nākotnes stāstiem, jaunām projektu idejām un kopīgām aktivitātēm starp Eiropas Savienības un Austrumu partnerības valstu pašvaldībām. Interesantos stāstījumus papildinās arī video par īstenotajām aktivitātēm.

Pasākumu rīko Latvijas Pašvaldību savienība sadarbībā ar Latvijas Republikas Ārlietu ministriju, Ogres valstspilsētas domi un PLATFORMU.

Informāciju par pasākumu atradīsiet arī Latvijas Pašvaldību savienības tīmekļa vietnē https://ej.uz/lpsstasti un jaunās Eiropas Bauhaus iniciatīvas tīmekļa vietnē.

Ja vēlaties piedalīties seminārā klātienē Ogres Centrālajā bibliotēkā, lūgums to pieminēt komentāros pie reģistrācijas (vietu skaits ierobežots).

Darba kārtība "Pastāsti man savu stāstu..."