Lai varētu jums piedāvāt labāku saturu, lapā tiek izmantotas sīkdatnes. Apmeklējot šo vietni, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai.
Sapratu
Iepriekšējais
Nākamais

Publicēts pētījums par pilsētu cīņu ar Covid-19 izaicinājumiem, izmantojot viedos resursus

Starptautiskā pilsētu un vietējo pašvaldību apvienība izdevusi jaunāko apskatu "Viedo pilsētu pētījums 2021", kurā ir iespēja iepazīties ar dažādu pasaules pilsētu pielāgošanos Covid-19 radītajiem apstākļiem un izaicinājumiem.

Pētījumā piedalījušās 35 pilsētas no Eiropas, Latīņamerikas, Āfrikas un Āzijas, un tas atspoguļo, kāds ir šo pilsētu digitalizācijas līmenis, kādi viedie resursi un instrumenti ir bijuši to rīcībā. Tāpat pētījumā analizēta Covid-19 ietekme uz vietējām pašvaldībām un kādi viedie resursi ir izmantoti, lai cīnītos ar pandēmijas ietekmi.

Tāpat pētījums ļauj uzzināt, cik lielā mērā šo pilsētu viedā rīcība ir palīdzējusi palielināt šo pilsētu izturētspēju un novērtēt ieviesto pasākumu un instrumentu lietderību turpmāko krīžu apkarošanai. Šis pētījums ir arīdzan laba iespēja veicināt zināšanu apmaiņu, tostarp dalīties pieredzē ar pilsētu labās prakses piemēriem.

Pētījums ir pieejams angļu un spāņu valodā.