Lai varētu jums piedāvāt labāku saturu, lapā tiek izmantotas sīkdatnes. Apmeklējot šo vietni, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai.
Sapratu
Iepriekšējais
Nākamais

Eiropas Parlamenta pārstāvis uzsver sadarbības ar pašvaldībām nozīmi iedzīvotāju labā

26. janvārī Eiropas Reģionu komitejas (RK) Renew Europe politiskās grupas diskusijā ar Eiropas Parlamenta Renew Europe grupas vadītāju Stefanu Sežurnē (Stéphane Séjourné) Latvijas delegācijas RK vadītājs Gints Kaminskis aicināja uz sadarbību atzinuma gatavošanā par klimata jautājumiem Austrumu partnerības valstu pašvaldībās.

Savā uzrunā Eiropas Parlamenta un RK pārstāvjiem Latvijas delegācijas RK vadītājs Gints Kaminskis uzsvēra, ka šo laiku varam raksturot kā brīdi, kurā jo īpaši domājam par Eiropas nākotni, gan kopīgi meklējot labākos risinājumus energokrīzes novēršanai, gan arī veidojot kopīgu izpratni par centieniem risināt klimata krīzi un izaicinājumus vides jomā. “Tādēļ esmu jo īpaši gandarīts par iespēju man šogad Eiropas Reģionu komitejā gatavot atzinumu “Īstenojot zaļo dienaskārtību Austrumu partnerībā”, kas vienlaikus būs arī kā izdevība identificēt tēmas dažādās ar klimatu un vidi saistītās jomās, sākot no ilgtspējīgas mobilitātes līdz par risinājumiem krasta erozijas novēršanai, kurās Eiropas Savienības un Austrumu partnerības valstu pašvaldību labās prakses pieredzes apmaiņa būtu savstarpēji papildinoša un veicinātu pašvaldību attīstību. Tāpēc es šodien vēlētos aicināt Jūs un Renew Europe grupas Eiropas Parlamentā pārstāvjus uz sadarbību atzinuma tapšanas gaitā, lai, apvienojot mūsu un jūsu zināšanas un pieredzi, mēs šo atzinumu izveidotu kā patiešām vērtīgu materiālu turpmākai uz attīstību vērstai sadarbībai ar Austrumu partnerības valstu pašvaldībām,” norādīja Kaminskis.

Arī Eiropas Parlamenta Renew Europe grupas vadītājs Stefans Sežurnē savā uzrunā Eiropas pašvaldību pārstāvjiem akcentēja, ka Eiropa patlaban atrodas politisko pārmaiņu brīdī, tāpēc sadarbība šobrīd ir jo īpaši svarīga: “Mūsu institūcijas un arī politiskās grupas papildina viena otru, tā vēl labāk pārstāvot eiropiešus. Mēs no savas puses esam gatavi aktīvi sadarboties, jo Eiropai priekšā ir liels pārmaiņu brīdis.” Eiropas Parlamenta pārstāvis tāpat jo īpaši uzsvēra nepieciešamību sadarboties Eiropas zaļā kursa īstenošanā, lai, ejot šo ceļu kopīgi, gan veidotu Eiropas ekoloģisko pārveidi, gan arī atrastu līdzekļus, lai katra valsts spētu mērķus īstenot, vienlaikus esot piesardzīgiem sociālajos un ekonomiskajos jautājumos un ar ambīcijām vides jomā nekaitētu izaugsmei un rūpnieciskajai ražošanai.