Lai varētu jums piedāvāt labāku saturu, lapā tiek izmantotas sīkdatnes. Apmeklējot šo vietni, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai.
Sapratu
Iepriekšējais
Nākamais

Īrijas prezidentūra atklājusi savas prioritātes

Janvārī sākusies Īrijas prezidentūra Eiropas Savienības Padomē, kas ilgs līdz jūnija beigām, kā turpmākā pusgada prioritātes noteikusi ekonomikas stabilitāti, izaugsmi un nodarbinātību. Detalizētāk savas jomas prioritātes norādījuši arī virkne Īrijas nozaru ministri.

Vides, sabiedrības un pašvaldību lietu ministrs Fils Hogans (Phil Hogan) norādījis, ka turpmākajos sešos mēnešos īpaši rūpīgi sekos diskusijām par Septīto vides rīcības programmu un klimatu, kā arī likumdošanas gaitai Eiropas Savienības institūcijās saistībā ar prioritārām vielām ūdens resursu politikas jomā. Savukārt komunikāciju, enerģijas un dabas resursu ministrs Pats Rabbitte (Pat Rabbitte) par savas nozares prioritātēm izvirzījis tādus jautājumus kā iekšējais enerģijas tirgus, atjaunojamie resursi un biodegviela.

Kipras prezidentūras, no kuras stafeti pārņēmusi Īrija, pārstāvji izteikušies, ka tieši lauku attīstības jomā panākts vislielākais progress sarunās par nākamo plānošanas periodu. Taču daudz neskaidrību vēl ir par kopējās lauksaimniecības politikas budžetu, kas ir arī viens no Īrijas prezidentūras prioritārajiem darba kārtības jautājumiem. Tāpat lauksaimniecības ministrs Simons Kovenejs (Simon Coveney) starp būtiskākajiem jautājumiem prezidentūras laikā min daudzgadu finanšu ietvaru un kopējās lauksaimniecības politikas reformu.