Lai varētu jums piedāvāt labāku saturu, lapā tiek izmantotas sīkdatnes. Apmeklējot šo vietni, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai.
Sapratu
Iepriekšējais
Nākamais

20.maijā Liepājā norisināsies Latvijas Pašvaldību savienības 27.kongress

Š. g. 1. martā Latvijas Pašvaldību savienības (LPS) Valdes sēdē par 27. kongresa norises vietu tika apstiprināta Liepājas pilsēta. LPS kongress notiks 20. maijā.

LPS kongress ir ikgadējs pasākums, kura norises vietu izvēlas pēc brīvprātības principa – pašvaldībām ir iespēja pašām izvirzīt savu kandidatūru. Šogad uz LPS aicinājumu atsaucās divas pašvaldības – Alūksne un Liepāja.

Pēc abu pašvaldību prezentācijām LPS Valde vienprātīgi vienojās, ka šogad kongress norisināsies Liepājā, bet 2017. gadā – Alūksnē, skaisti renovētajā Kultūras centrā.

LPS priekšsēdis Andris Jaunsleinis: “Latvijas Pašvaldību savienības gandrīz 25 gadus ilgajā vēsturē kongress sanācis dažādās Latvijas vietās – sākumgados Jūrmalā un Rīgā, pēc tam arī Viesītē, Liepājā, Līvānos, Ērgļos, Jelgavā, Priekuļos, Skrundā, Mārupē, Stalbē, Koknesē, Preiļos, Aucē, Aizkrauklē un pērn Smiltenē.

Liepāja par kongresa mājvietu izraudzīta jau otrreiz – pirmais LPS kongress, kas pēc kārtas bija desmitais, pašvaldību vadītājus pulcēja Liepājā 2000. gada 19. maijā. Pēc 16 gadiem un vienas dienas atkal būsim Liepājā un varēsim savām acīm novērtēt, kā pa šiem gadiem pilsēta attīstījusies un kāda ir Liepājas jaunā dominante – koncertzāle “Lielais dzintars”, kur ikdienā strādā Baltijas valstīs senākais simfoniskais orķestris, un arī paši ražīgi pastrādāsim Liepājas Olimpiskajā centrā, kas izvēlēts par LPS 27. kongresa norises vietu.

Pašvaldību savienības 10. kongress 2000. gada 19. maijā Liepājā aizritēja ar moto “Pašvaldības un valdība – iedzīvotājiem!” un pieņēma vairākas rezolūcijas. Pēc 16 gadiem diemžēl būs jārunā par to pašu – gan par pašvaldību finansiālo situāciju, gan veselības aprūpes sistēmu, gan izglītības reformu, lai atgādinātu valdībai un arī paši sev, kāds ir mūsu darbības pamatmērķis – gādāt par iedzīvotāju labklājību un labāku dzīvi mums visiem.”

Liepājas pilsētas domes priekšsēdētājs Uldis Sesks: “Liepājai tas ir ļoti nozīmīgs notikums – uzņemt gandrīz 300 visas Latvijas pašvaldību vadītājus, atbildīgos valsts pārvaldes darbiniekus, ministrus un citus viesus, kuri savā profesionālajā darbībā ir atbildīgi par reģionālo attīstību savā novadā vai valstī kopumā. Tā ir iespēja ne tikai piedalīties nozīmīgu jautājumu lemšanā, bet arī viesiem parādīt, kā mēs, liepājnieki, pēdējo gadu laikā esam veidojuši savu pilsētu – mūsu Olimpisko centru un tā ikdienas nozīmi jauniešu sportiskuma veicināšanā, mūsu biznesa parkus un industriālās teritorijas, novērtēt jauno koncertzāli “Lielais dzintars” un Liepājas Simfoniskā orķestra skanējumu tajā.”

Koncertzāle “Lielais dzintars” apmeklētājiem durvis vēra pērnā gada nogalē, kad ar plašu un nozīmīgu kultūras programmu jau kā trešā reģionālā akustiskā koncertzāle Latvijā piepulcējās Latgales vēstniecībai “Gōrs” Rēzeknē un Vidzemes koncertzālei “Cēsis”. “Lielā dzintara” platība ir 14 126 m² astoņu stāvu augstumā, un tajā ir trīs zāles.

Sīkāku informāciju par LPS kongresiem var iegūt interneta vietnē www.lps.lv, sadaļā Kongress.

 

Jana Bunkus
Latvijas Pašvaldību savienības
padomniece sabiedrisko attiecību jautājumos