Lai varētu jums piedāvāt labāku saturu, lapā tiek izmantotas sīkdatnes. Apmeklējot šo vietni, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai.
Sapratu
Iepriekšējais
Nākamais

Pašvaldību vadītāju konferencē Hebejā Andris Jaunsleinis uzsver abu valstu sadarbības lielo nozīmi

No 16. līdz 18. jūnijam Kīņā, Hebejas provincē notiek 3. Pašvaldību vadītāju konference, kurā piedalās arī delegācija no Latvijas.

Konferences ar nosaukumu “Sadarbība starp Ķīnas, Centrāleiropas un Austrumeiropas valstīm. Jauna telpa – jaunas iespējas” mērķis ir uzlabot 16 + 1 valstu sadarbības mehānismu, padziļināt vispārējo pašvaldību sadarbību ekonomikā, tehnoloģijās, izglītībā, kultūrā utt., padziļināt izpratni, lai stiprinātu draudzību, bet pats galvenais - veicinātu sadarbību starp Ķīnu un Centrāleiropas un Austrumeiropas valstīm.

Konferencē uzstājās arī Latvijas Pašvaldību savienības priekšsēdis Andris Jaunsleinis, kurš savā runā apliecināja Ķīnas Jaunā Zīda ceļa “One Belt and Road”  iniciatīvas. “Mūsu kopīgais mērķis ir cilvēku labklājība un valstu ekonomiskā attīstība, ko veicina augstas kvalitātes ieguldījumus infrastruktūrā un ražošanā, kā arī Ķīnas kravu tranzīts caur Latviju. Es vēlos atzīmēt veiksmīgo sadarbību, kas attīstās starp mūsu valstu pašvaldībām. Lai nodrošinātu veiksmīgu sadarbību starp Ķīnas Tautas Republiku un Latvijas Republiku, mums ir neieciešams veicināt ekonomisko sadarbību starp abām valstīm un attīstīt tiešus divpusējus kontaktus, kuri palīdzēs īstenot kopīgus projektus, veicinās eksportu un investīciju piesaisti,” uzsvēra A. Jaunsleinis.

Jana Bunkus,

LPS padomniece sabiedrisko attiecību jautājumos