Lai varētu jums piedāvāt labāku saturu, lapā tiek izmantotas sīkdatnes. Apmeklējot šo vietni, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai.
Sapratu
Iepriekšējais
Nākamais

LPS pašvaldību sabiedrisko attiecību speciālistu sanāksme Mālpilī

18. un 19. augustā Mālpils novada domē norisinājās LPS organizētais gadskārtējais Latvijas pašvaldību sabiedrisko attiecību speciālistu seminārs. Divu dienu seminārā speciālisti ne tikai uzklausīja lektoru stāstīto, bet arī dalījās pieredzē.

Atklājot semināru, LPS priekšsēdis Andris Jaunsleinis uzsvēra sabiedrisko attiecību nozīmi ikvienas pašvaldības darbā, tāpēc novēlēja dalībniekiem pēc iespējas vairāk apmainīties ar pieredzi un iegūt jaunas zināšanas. Savukārt Mālpils novada domes priekšsēdētājs Aleksandrs Lielmežs novēlēja speciālistiem pacietību un, pats galvenais, atcerēties, cik liels spēks ir vārdam.

18. augustā par mūsdienu komunikācijas tendencēm un lomu valsts un pašvaldību saziņā ar iedzīvotājiem pastāstīja Valsts kancelejas Komunikācijas departamenta vadītāja Linda Jākobsone, kura minēja vairākus praktiskus piemērus, kā arī nodemonstrēja video, kas tapis Latvijas prezidentūras laikā Eiropas Savienības Padomē 2015. gadā. 

Uzņēmuma “Ground Floor Digital” stratēģis un taktiķis Māris Antons pastāstīja par digitālajiem komunikācijas kanāliem un to lomu attiecību veidošanā un uzturēšanā.

Vislielāko interesi pirmās dienas programmā izraisīja LPS iknedēļas Infolapas korektora Artura Hansona stāstījums par tipiskajām pareizrakstības kļūdām, īpašvārdu atveidi latviešu valodā un citiem valodas lietojuma jautājumiem, jo ikvienam aktuāla ir pareiza latviešu valodas lietošana. Ņemot vērā jautājuma nozīmību, sabiedrisko attiecību speciālisti izteica vēlmi tikties ar A. Hansonu arī nākamā gada seminārā.

Otrajā semināra dienā uzsvars vairāk tika likts uz Latvijas simtgades svinībām un ar to saistītajiem komunikācijas jautājumiem pašvaldību kontekstā.

Latvijas institūta direktore Aiva Rozenberga ar kolēģi Kasparu Rūkli pastāstīja par institūta aktivitātēm, kurās var iesaistīties arī pašvaldības, un lika akcentu uz sociālo kustību #GribuTeviAtpakaļ http://www.li.lv/lv/gributeviapakal, kas izstrādāta, lai uzrunātu pasaulē dzīvojošos Latvijas valstspiederīgos un uzsvērtu, ka viņi Latvijai ir svarīgi, un stiprinātu viņu emocionālo un praktisko saikni ar Latvijas valsti.

Latvijas valsts simtgades biroja http://www.lsm.lv/lv/lv100 vadītāja Linda Pavļuta un biroja reģionālo projektu vadītāja Jolanta Borīte akcentēja iespējas lielās jubilejas kontekstā līdzdarboties arī pašvaldībām.

Plašu informāciju par prezentmateriāliem kā instrumentu veiksmīgai zīmola veidošanai sniedza SIA “Attach” līdzīpašniece Maija Bērtiņa, kura uzsvēra, ka prezentmateriāliem ne vienmēr jābūt dārgiem, bet pārdomātiem gan. Turklāt tiem jāatbilst arī pašvaldības kopējam zīmolam.

Otrās dienas noslēgumā uzstājās fonda “1836” pārstāvis Enriko Plivčs, kurš pastāstīja par projektu, kas arī tapis par godu Latvijas simtgadei. Saskaņā ar projekta ideju 1836 kilometrus garā Latvijas robeža ir atdzīvināta tūrisma ceļā. Projekts ir uzsākts 2014. gadā, un, sākot ar 2016. gada 14. maiju, projekta ideja tiek ieskandināta visos Latvijas pierobežas novados. Projekta mērķis ir izveidot vienojošu 1836 km garu tūrisma ceļu apkārt Latvijai, pa kuru to apiet, apbraukt vai aplidot.

Semināra noslēgumā noskaidrojās, ka nākamgad šo divu dienu pasākumu savās mājās ir gatavs uzņemt Bauskas novads.

Visas prezentācijas, kuras tika demonstrētas abās semināra dienās, var apskatīt LPS interneta vietnē: http://www.lps.lv/lv/zinas/lps/3219-lps-pasvaldibu-sabiedrisko-attiecibu-specialistu-sanaksme.

Semināra video pieejams LPS YouTube kanālā: https://www.youtube.com/playlist?list=PLLtiZjDjhu6Crtvt2T_2rF7BUxiq9M5kv.

Jana Bunkus,

LPS padomniece sabiedrisko attiecību jautājumos

Mālpils novada prezentācija
Valsts kancelejas prezentācija
Māra Antona prezentācija par komunikāciju digitālajā vidē
Latvijas institūta prezentācija
Fonda 1836 prezentācija
Maijas Bērtiņas prezentācija par prezentmateriāliem
Simtgades biroja prezentācija
Artura Hansona prezentācija