Lai varētu jums piedāvāt labāku saturu, lapā tiek izmantotas sīkdatnes. Apmeklējot šo vietni, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai.
Sapratu
Iepriekšējais
Nākamais

Valsts prezidents Raimonds Vējonis un LPS priekšsēdis Gints Kaminskis pārrunā pašvaldību aktualitātes

9. oktobrī Rīgas pilī notika Valsts prezidenta Raimonda Vējoņa un Latvijas Pašvaldību savienības priekšsēža Ginta Kaminska tikšanās, kurā tika pārrunāti pašvaldībām aktuāli jautājumi.

Valsts prezidents Raimonds Vējonis uzsvēra: “Mūsu valsts un iedzīvotāju nākotne ir atkarīga no visu partneru spējas sadarboties un pieņemt izšķirošus lēmumus. Arī Latvijas pašvaldībām ir jāiet līdzi laikam un jārīkojas izlēmīgi savu iedzīvotāju ilgtermiņa interesēs.”

LPS priekšsēdis sarunas gaitā akcentēja vairākus pašvaldībām būtiskus aspektus, uzsverot šobrīd paveikto un risināmās problēmas. “Ir parakstīts LPS un Ministru kabineta 2018. gada domstarpību un vienošanās protokols. Vienmēr esmu uzsvēris, ka vārds “domstarpību” no protokola nosaukuma ar laiku būtu izskaužams. 2018. gada protokols parāda, ka domstarpības var veiksmīgi risināt un panākt kopīgu – pašvaldību un valdības – redzējumu. Tāds ir arī mans mērķis – panākt, lai tiktu uzklausītas visu pašvaldību intereses un vajadzības, lai tās visas satiktos vienuviet,” uzsvēra G. Kaminskis.

Tikšanās laikā tika pārrunāti vairāku nozaru jautājumi, tai skaitā izglītības reforma, autoceļu sakārtošana un attīstība, sadarbības teritoriju izveidošanas principi, Latvijas iespējamā pievienošanās Eiropas vietējo pašvaldību hartas 9. panta 8. punktam u.c.

 

 

Foto: Valsts prezidenta kanceleja