Lai varētu jums piedāvāt labāku saturu, lapā tiek izmantotas sīkdatnes. Apmeklējot šo vietni, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai.
Sapratu
Iepriekšējais
Nākamais

LPS priekšsēdis piedalās Ķīnas TR un Centrāleiropas un Austrumeiropas valstu pašvaldību asociācijas sanāksmē

19. oktobrī Latvijas Pašvaldību savienības priekšsēdis Gints Kaminskis Plovdivā (Bulgārijā) piedalījās Ķīnas Tautas Republikas un Centrāleiropas un Austrumeiropas valstu (CEEC) pašvaldību vadītāju asociācijas trešajā darba sanāksmē. Tikšanās tika organizēta ar mērķi veicināt pašvaldību savstarpējo sadarbību dažādās jomās (tūrisms, ekonomika un inovācijas, lauksaimniecība) un sagatavoties Ķīnas un CEEC Pašvaldību vadītāju 4. konferencei, kas notiks 2018.gadā Bulgārijā. Tās ietvaros norisināsies arī tirdzniecības izstāde un uzņēmēju tikšanās, kas veicinās jaunu biznesa kontaktu un sadarbības veidošanos. 

Atklājot sanāksmi, Plovdivas apgabala reģiona gubernators Zdravko Dimitrovs un Ķīnas Tautas Republikas Hebejas provinces Ārlietu biroja ģenerāldirektora vietnieks Ye Changqing uzsvēra Ķīnas un Centrālās un Austrumeiropas valstu sadarbības nozīmi vietējā līmenī un nepieciešamību veicināt reģionu un pašvaldību sadraudzību.

Pasākums notika “16+1” iniciatīvas ietvaros, kas ir instruments sadarbībai ar Ķīnu. Iniciatīvas būtība ir aktivizēt Ķīnas sadarbību ar vienpadsmit Eiropas Savienības jaunajām dalībvalstīm, tai skaitā Latviju, un piecām Balkānu valstīm (post-komunisma valstīm) investīciju, transporta, finanšu, zinātnes, izglītības un kultūras jomās. Ķīnas puse iniciatīvas ietvaros ekonomikas jomā ir definējusi trīs prioritārus virzienus jeb potenciālās sadarbības jomas: infrastruktūra, augstās tehnoloģijas un zaļās tehnoloģijas. Latvijas prioritātes “16+1” formātā ir sadarbība transporta nozarē, investīciju piesaiste infrastruktūras projektiem un tirdzniecības sakaru veicināšana.

Elita Kresse,

LPS padomniece ārējo sakaru jautājumos