Lai varētu jums piedāvāt labāku saturu, lapā tiek izmantotas sīkdatnes. Apmeklējot šo vietni, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai.
Sapratu
Iepriekšējais
Nākamais

LPS vadības tikšanās ar Latvijas vēstnieku Moldovas Republikā

Eiropas Komisijas līdzfinansētā projekta “Strādājot kopā iespēju sniegšanai vietējām un reģionālajām pašvaldībām attīstības veicināšanai ES partnervalstīs”* ietvaros šā gada 29.-31. oktobrī notika Latvijas Pašvaldību savienības un Latvijas pašvaldību darba vizīte Moldovā, lai sagatavotos 2018. gada martā plānotajai Moldovas pašvaldību pārstāvju mācību vizītei Latvijas pašvaldībās un noskaidrotu Moldovas pašvaldības visvairāk interesējošos jautājumus.

Latvijas Pašvaldību savienības priekšsēdis Gints Kaminskis, priekšsēža vietnieki Andris Rāviņš un Gints Kukainis un ģenerālsekretāre Mudīte Priede Kišiņevā tikās ar Moldovas Pašvaldību asociācijas (CALM) vadību un Moldovas pašvaldību vadītājiem un pārrunāja Latvijas un Moldovas pašvaldību līdzšinējo sadarbību, kā arī LPS un Moldovas Pašvaldību asociācijas īstenotos projektus un tuvākās aktivitātes.

“Austrumu partnerība ir Latvijas valsts stratēģiskā prioritāte, un Latvijas un Moldovas pašvaldības vieno laba sadarbība,” uzsvēra Gints Kaminskis, darba vizītes ietvaros tiekoties ar Ati Lotu, Latvijas Republikas vēstnieku Moldovas Republikā.  LPS priekšsēdis apliecināja Latvijas pašvaldību gatavību turpināt dalīties uzkrātajā reformu pieredzē, kas skar reģionālo attīstību. Ar vēstnieka kungu tika pārrunāta abu valstu pašvaldību turpmākās sadarbības iespējas un viena no tuvākajām projekta aktivitātēm - Eiropas Vietējās solidaritātes dienas, ko LPS organizē sadarbībā ar Jaunpils novada pašvaldību šī gada 13.-18. novembrī. Tajās piedalīsies arī trīs Moldovas pašvaldību – Jaunpils novada sadarbības pašvaldību – mēri.

*Latvijas Pašvaldību savienība jau kopš 2004. gada iesaistījusies un līdztekus arī iesaistījusi pašvaldības attīstības sadarbības un izglītības aktivitātēs, sadarbojoties galvenokārt ar Austrumu partnerības un Centrālāzijas valstu pašvaldībām un to asociācijām. Kopš 2009. gada LPS darbojas „PLATFORMĀ”, kurā neformāli apvienojušās vietējo un reģionālo pašvaldību nacionālās, Eiropas un starptautiska mēroga asociācijas, kas aktīvi darbojas attīstības sadarbībā. „PLATFORMAS” mērķis ir dalīties labās prakses pieredzē starp „PLATFORMAS” biedriem par attīstības sadarbības aktivitātēm, kā arī stiprināt „PLATFORMAS” stratēģisko lomu institucionālajā dialogā Eiropas līmenī, lai veicinātu un optimizētu vietējo un reģionālo pašvaldību pievienoto vērtību attīstības sadarbībā un dalītos Eiropas līmenī ar inovatīviem viedokļiem. Projekts “Strādājot kopā iespēju sniegšanai vietējām un reģionālajām pašvaldībām attīstības veicināšanai ES partnervalstīs” (2015-2018) ir jau ceturtais projekts, ko LPS līdztekus ar vairāk nekā 20 citiem projekta partneriem īsteno „PLATFORMAS” ietvaros. 

 

Elita Kresse,

LPS padomniece ārējo sakaru jautājumos