Lai varētu jums piedāvāt labāku saturu, lapā tiek izmantotas sīkdatnes. Apmeklējot šo vietni, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai.
Sapratu
Iepriekšējais
Nākamais

Valsts prezidenta un LPS priekšsēža tikšanās

26. janvārī Rīgas pilī notika Valsts prezidenta Raimonda Vējoņa un Latvijas Pašvaldību savienības priekšsēža Ginta Kaminska tikšanās. Tās laikā Valsts prezidents uzsvēra: “Neskatoties uz dažādiem viedokļiem atsevišķos jautājumos, būtiski, lai valsts un pašvaldību līmenī Latvijas attīstībai izšķiroši jautājumi tiktu risināti valstiski.”

Tikšanās laikā tika pārrunātas plānotās izmaiņas izglītības sistēmā. Valsts prezidents un LPS priekšsēdis bija vienisprātis, ka būs izšķiroši, vai spēsim pieņemt pareizos lēmumus un pilnveidot izglītības sistēmu tā, lai ikvienam Latvijas bērnam neatkarīgi no viņa dzīvesvietas vai vecāku sociālā stāvokļa būtu pieejama kvalitatīva izglītība. "Tāpēc tik svarīgi gan šo jautājumu, gan citus skatīt visas valsts un dažādu nozaru savstarpējās mijiedarbības kontekstā, respektējot un ieklausoties ikvienas iesaistītās pašvaldības reālajā situācijā un viedoklī," uzsvēra G. Kaminskis. 

Amatpersonas atzīmēja, ka nozīmīgs jautājums saistībā ar plānotajām izglītības iestāžu tīkla izmaiņām būs iedzīvotāju mobilitāte un autoceļu infrastruktūras sakārtošana un attīstība. “Vienlīdz būtiski ir arī valstiskā līmenī veidot vienotu un saprotamu valsts pārvaldes iestāžu pārklājuma tīklu, tā nodrošinot iedzīvotājam iespējas saņemt nepieciešamos valsts sniegtos pakalpojumus,” uzsvēra Valsts prezidents.

Tikšanās laikā tika pārrunāti vairāku nozaru jautājumi, tajā skaitā sadarbības teritoriju izveidošanas principi, pašvaldību īstenotie pasākumi jauno speciālistu piesaistīšanai novados, starpinstitūciju sadarbība u.c.

 

Teksts: Prezidenta preses dienests

Foto: Valsts prezidenta kanceleja