Lai varētu jums piedāvāt labāku saturu, lapā tiek izmantotas sīkdatnes. Apmeklējot šo vietni, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai.
Sapratu
Iepriekšējais
Nākamais

LPS priekšsēdis – Tautsaimniecības padomes vadītājs

2. februārī LPS priekšsēdis Gints Kaminskis un padomniece uzņēmējdarbības jautājumos Andra Feldmane piedalījās Tautsaimniecības padomes (TSP) Vadības grupas sēdē.

Tautsaimniecības padome ir TSP dibinātāju organizāciju – Ekonomikas ministrijas (EM), Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras (LTRK), Latvijas Darba devēju konfederācijas (LDDK), Latvijas Brīvo arodbiedrību savienības (LABS) un Latvijas Pašvaldību savienības – izveidota konsultatīva institūcija, kas darbojas saskaņā ar 1999. gada 17. februārī noslēgto Vienošanos par sadarbību Tautsaimniecības padomē. TSP darbības mērķis ir sekmēt uzņēmējdarbībai labvēlīgas vides politikas veidošanu un īstenošanu Latvijā, kā arī veicināt ilgtspējīgas tautsaimniecības attīstības principu ieviešanu valstī.

Katru gadu kāda no dibinātājām ir prezidējošā organizācija. Pērn tā bija LTRK, bet 2018. gadā – LPS. 2. februāra sēdē vienbalsīgi tika nolemts, ka Tautsaimniecības padomi šogad vadīs Gints Kaminskis.

Šim gadam EM izvirzījusi divas galvenās tēmas: publisko pārvaldi un uzņēmēju organizācijas. Savukārt Latvijas Pašvaldību savienība uzsver nepieciešamību no zemo algu ekonomikas pāriet uz produktīva un augsti atalgota darbaspēka ekonomiku kā Latvijas izdzīvošanas nosacījumu un izmantot visu valsts teritoriju (ne tikai atsevišķus attīstības centrus) augstas pievienotās vērtības radīšanai. “Šā mērķa nosacījumi ir zemākas enerģijas cenas nekā Eiropas Savienībā; ražošanas un pakalpojumu dažādošana teritorijās, kas līdz šim attīsta lielus lauksaimniecības un mežsaimniecības uzņēmumus; orientācija uz atšķirīgiem pasaules tirgus segmentiem, minimizējot savstarpējo konkurenci starp Latvijas teritorijās izvietotajiem uzņēmumiem; zema atalgojuma ekonomikas atbalsts tikai sociālās uzņēmējdarbības formā,” pauž LPS priekšsēdis Gints Kaminskis.

LPS piedāvās partneriem arī citas tēmas – par izglītības mērķu pakārtošanu ekonomikas strukturālajām pārmaiņām, ceļu infrastruktūras sasaisti ar uzņēmējdarbības dažādošanu visā valsts teritorijā, vietējo pašvaldību atbalsta paketes nepieciešamību uzņēmēju piesaistīšanai, publiskā atbalsta instrumentu izveidi īres dzīvojamā fonda attīstībai, administratīvo šķēršļu samazināšanu valsts informāciju sistēmās, enerģētiku un energoefektivitāti, būvniecību u.c.

Andra Feldmane,

LPS padomniece uzņēmējdarbības jautājumos