Lai varētu jums piedāvāt labāku saturu, lapā tiek izmantotas sīkdatnes. Apmeklējot šo vietni, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai.
Sapratu
Iepriekšējais
Nākamais

LPS priekšsēža tikšanās ar Ministru prezidentu

9. februārī Latvijas Pašvaldību savienības priekšsēdis Gints Kaminskis tikās ar Ministru prezidentu Māri Kučinski.

Viens no sarunas tematiem bija kohēzijas politika, kas ir svarīgākā Eiropas Savienības (ES) ieguldījumu politika un sniedz arī iespēju vietējā un reģionālā līmenī sadarboties ES dalībvalstu vietējām un reģionālajām pašvaldībām, uzņēmējiem, izglītības iestādēm un sociālajiem partneriem.

Dienu iepriekš LPS priekšsēdis G. Kaminskis Briselē parakstīja deklarāciju par pievienošanos “Kohēzijas aliansei”, ko pagājušajā gadā izveidoja vadošās Eiropas vietējo un reģionālo pašvaldību asociācijas ar mērķi aizstāvēt pašvaldību intereses un strādāt kopā, lai Eiropas Savienības budžets pēc 2020. gada nodrošinātu tādu kohēzijas politiku, kas būtu pieejama arī mazāk attīstītiem reģioniem Eiropas Savienībā, paredzot tam resursus dotāciju vai citu finanšu instrumentu veidā vienas trešdaļas apmērā no nākamā perioda ES budžeta.

Premjers atzinīgi novērtēja pievienošanos “Kohēzijas aliansei” un sarunas turpinājumā kopā ar LPS priekšsēdi Gintu Kaminski un priekšsēža vietnieku Andri Rāviņu pārrunāja arī citus tematus, lielāko uzmanību veltot izglītības reformai. Sarunā tika apspriesti dažādi ar pašvaldību attīstību saistīti jautājumi un skarti arī citi temati – par Eiropas Padomes Vietējo un reģionālo pašvaldību kongresa monitoringu Latvijas pašvaldībās ar mērķi izvērtēt vietējo demokrātiju, par pašvaldību sadarbības teritorijām, par valstij piederošā liedaga robežām, kad jūras augstākās bangas ir noskalojušas krasta līniju, par darba samaksu pašvaldībās u.c.

Sagatavojusi Gunta Klismeta

Foto: Valsts kanceleja