Lai varētu jums piedāvāt labāku saturu, lapā tiek izmantotas sīkdatnes. Apmeklējot šo vietni, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai.
Sapratu
Iepriekšējais
Nākamais

Videokonference par situāciju mājas (istabas) dzīvnieku reģistrācijā, uzraudzībā un kontrolē pašvaldībās

6. martā Pašvaldību savienībā notika videokonference, kurā piedalījās Pārtikas un veterinārā dienesta (PVD), Zemkopības ministrijas (ZM) un Lauksaimniecības datu centra speciālisti.

PVD Dzīvnieku infekcijas slimību uzraudzības daļas vecākais eksperts Mārtiņš Seržants pastāstīja par Āfrikas cūku mēra izplatības mazināšanu un situāciju Latvijā, bet ZM Veterinārā un pārtikas departamenta Dzīvnieku tirdzniecības, labturības un barības nodaļas vadītāja Liene Ansone un vietniece Inga Kronenberga, Lauksaimniecības datu centra Lauksaimniecības departamenta direktore Ingūna Slice un Metodoloģijas departamenta direktore Evija Skujiņa un PVD Veterināro objektu uzraudzības daļas vadītāja Mairita Riekstiņa informēja par situāciju mājas (istabas) dzīvnieku reģistrācijā, uzraudzībā un kontrolē pašvaldībās, kā arī klaiņojošo dzīvnieku radītajām problēmām.

Videoieraksts pieejams LPS videoarhīvā šeit.

Sniedze Sproģe,

LPS padomniece lauku attīstības jautājumos

ĀCM mazināšanas pasākumi. Suņu reģistrācija. Klaiņojošo suņu nodarītais posts.
Āfrikas cūku mēris - aktualitātes
Āfrikas cūku mēris - aktualitātes. Video
Mājas (istabas) dzīvnieku reģistrācija
Kārtība, kādā savāc un likvidē mežacūku līķus, veic informācijas apmaiņu un sedz izmaksas par veiktajiem pasākumiem ĀCMI, II un III riska zonās (PVD un LPS vienošanās)