Lai varētu jums piedāvāt labāku saturu, lapā tiek izmantotas sīkdatnes. Apmeklējot šo vietni, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai.
Sapratu
Iepriekšējais
Nākamais

Videokonference par Valsts valodas likuma piemērošanu mūsu ikdienā

28. martā Latvijas Pašvaldību savienībā notika videokonference, kurā piedalījās Valsts valodas centrs (VVC) un plaši skaidroja Valsts valodas likumā ietvertās normas un prasības. VVC Valodas kontroles departamenta vadītāja, direktora vietniece Ingrīda Bērziņa un Valodas kontroles reģionālās nodaļas vadītāja Sarmīte Pāvulēna plaši analizēja Valsts valodas likumu un tajā ietvertos svarīgākos aspektus, kas Latvijā jāievēro ikvienam. Videokonferences laikā speciālistes arī pieskārās arī tādam būtiskam jautājumam, kā soda sankcijas par likuma neievērošanu. 

Zemāk pievienotajā prezentācijā iespējams rast ieskatu par videokonferencē apspriestajiem jautājumiem. Savukārt LPS interneta vietnes www.lps.lv sadaļā Videoarhīvs iespējams noskatīties šīs videokonferences ierakstu. Tas atrodams šeit: http://www.lps.lv/lv/tiesraides-videoarhivs/videoarhivs/148-videokonference-par-valsts-valodas-likuma-piemerosanu-musu-ikdiena.

Šī bija pirmā videokonference, kurā piedalījās VVC. Nākamā paredzēta 27. aprīlī plkst.10. Aicinām piedalīties klātienē vai tiešraides laikā sūtīt jautājumus uz e-pasta adresi: tiesraide@lps.lv.

Aicinām iesūtīt arī jautājumus un tēmas, kuras vēlaties, lai centra speciālisti izskaidro nākamajās videokonferencēs. Ierosinājumus lūgums sūtīt uz e-pasta adresi: jana.bunkus@lps.lv. 

 

 

 

Valsts valodas likuma vieta pašvaldību ikdienā