Lai varētu jums piedāvāt labāku saturu, lapā tiek izmantotas sīkdatnes. Apmeklējot šo vietni, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai.
Sapratu
Iepriekšējais
Nākamais

Konference “Inovatīva decentralizēta sadarbība Austrumu partnerībai”

26. jūnijā viesnīcā “Radisson Blu Daugava Hotel” Rīgā notiks starptautiskā konference “Inovatīva decentralizēta sadarbība Austrumu partnerībai”, kurā būs iespēja iepazīties ar secinājumiem par decentralizāciju un administratīvajām reformām Austrumu partnerības valstīs – īstenoto pēdējos trīs gados un plānoto nākamajos. Konferencē pašvaldību pārstāvji varēs identificēt mērķus un aktivitātes nākamajiem attīstības sadarbības projektiem. Tā arī būs izdevība sākt diskusijas par finansējuma iespējām nākamajā daudzgadu finanšu ietvarā 2021.–2027. gadam un iedvesmoties no Eiropas Platformas vietējo un reģionālo pašvaldību attīstībai partneru veiktajām attīstības sadarbības aktivitātēm.

Konferencē piedalās pārstāvji no Eiropas Komisijas, Eiropas Ārējās darbības dienesta, Austrumu partnerības un Eiropas Savienības dalībvalstīm, kā arī vietējo politiķu delegācija no Moldovas. Konferenci atklās Latvijas Pašvaldību savienības (LPS) priekšsēdis Gints Kaminskis un Latvijas Republikas Ārlietu ministrijas parlamentārā sekretāre Zanda Kalniņa-Lukaševica.

“Esam gandarīti, ka Eiropas Vietējo un reģionālo pašvaldību padome lēma koferenci rīkot Rīgā, tādējādi novērtējot LPS un pašvaldību ieguldījumu attīstības sadarbības jomā. Sadarbība ar Austrumu partnerības un Centrālāzijas valstīm ir Latvijas valdības un LPS prioritātes. Esam snieguši ieguldījumu, mērķtiecīgi strādājuši un veicinājuši sadarbības starp Latvijas, Gruzijas, Moldovas, Azerbaidžānas, Baltkrievijas, Ukrainas un Kirgīzijas asociācijām un pašvaldībām,” pauž LPS priekšsēdis Gints Kaminskis.

Konferenci rīko LPS un Eiropas Platformas vietējo un reģionālo pašvaldību attīstībai (“PLATFORMA”) projektā “Strādājot kopā iespēju sniegšanai vietējām un reģionālajām pašvaldībām attīstības veicināšanai ES partnervalstīs”. Konference ir kā Austrumu partnerības aktivitātes noslēguma pasākums. Minēto projektu LPS kopīgi ar Eiropas Vietējo un reģionālo pašvaldību padomi (CEMR) un 28 citiem partneriem īsteno ES tematiskajā programmā “Pilsoniskās sabiedrības organizācijas un vietējās pašvaldības”.

Darba kārtību skatīt šeit: http://www.lps.lv/uploads/docs_module/darba_kartiba_fin.pdf

Informējam, ka konferences laikā tiks veikta fotografēšana, filmēšana. Izmantotie materiāli tiks izmantoti LPS publicitātes vajadzībām internetā un (vai) drukātajos materiālos.

Informāciju sagatavojusi:

Ilze Rukute,

Latvijas Pašvaldību savienība,

komunikācijas speciāliste

Mobilais tālrunis: +371 29377691

E-pasts: ilze.rukute@lps.lv

www.lps.lv

Twitter: @lps_lv; @BRUXLps

Facebook: @PasvaldibuSavieniba

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Publicēts 07.06.2018

 

2018. gada 26. jūnijā Rīgā, viesnīcā Radisson Blu Daugava Hotel, norisināsies konference “Inovatīva decentralizēta sadarbība Austrumu partnerībai”.

Konferenci rīko Latvijas Pašvaldību savienība un Eiropas Platformas vietējo un reģionālo pašvaldību attīstībai (“Platforma”). Tās pirmajā daļā būs iespēja iepazīties ar Eiropas Vietējo un reģionālo pašvaldību padomes (CEMR) secinājumiem par decentralizāciju un administratīvajām reformām Austrumu partnerības valstīs – īstenoto pēdējos trīs gados un plānoto nākamajos. Plānots, ka Eiropas Ārējās darbības dienesta pārstāvis pastāstīs par pagājušajā gadā notikušā Austrumu partnerības samita secinājumiem un nākotnes mērķiem, kas varētu palīdzēt pašvaldībām identificēt mērķus un aktivitātes nākamajiem attīstības sadarbības projektiem. Dalību konferencē apstiprinājis arī Eiropas Komisijas Eiropas kaimiņattiecību politikas un paplašināšanās sarunu ģenerāldirektorāta (DG NEAR) pārstāvis.

Tā kā 14. jūnijā Eiropas Komisija publicējusi priekšlikumu par finansējumu decentralizētas sadarbības aktivitātēm nākamajam plānošanas periodam, tad konferences otrā daļa būs izdevība sākt diskusijas par finansējuma iespējām nākamajā daudzgadu finanšu ietvarā 2021.–2027. gadam un iedvesmoties no “Platformas” partneru veiktajām attīstības sadarbības aktivitātēm.

Konferencē piedalīsies pārstāvji no Eiropas Komisijas, Austrumu partnerības un Eiropas Savienības dalībvalstīm, kā arī vietējo politiķu delegācija no Moldovas.

Informējam, ka konferences laikā tiks veikta fotografēšana, filmēšana. Izmantotie materiāli tiks izmantoti LPS publicitātes vajadzībām internetā un (vai) drukātajos materiālos. 

Darba kārtība