Lai varētu jums piedāvāt labāku saturu, lapā tiek izmantotas sīkdatnes. Apmeklējot šo vietni, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai.
Sapratu
Iepriekšējais
Nākamais

LPS padomnieces dalība Invaliditātes lietu nacionālās padomes sēdē

Latvijas Pašvaldību savienības (LPS) padomniece veselības un sociālajos jautājumos Ilze Rudzīte aizvadītajā nedēļā piedalījās Invaliditātes lietu nacionālās padomes (ILNP) sēdē, kur šoreiz plaši tika diskutēts par cilvēku ar invaliditāti informācijas un vides pieejamību.

Tika apspriesta arī Apvienoto Nāciju Organizācijas Konvencija par personu ar invaliditāti tiesībām ieviešanas gaitu. Konvencijas mērķis ir veicināt, aizsargāt un nodrošināt to, lai visas personas ar invaliditāti varētu pilnībā un vienlīdzīgi izmantot visas cilvēktiesības un pamatbrīvības.

I. Rudzīte klātesošos iepazīstināja ar labajiem piemēriem pašvaldībās un uzsvēra, ka pašvaldībās arvien vairāk tiek rasti praktiski risinājumi, kas atbilst cilvēku ar invaliditāti informācijas un vides pieejamībai, kā arī vērsti uz cilvēku ar invaliditāti tiesību ievērošanu.

Tāpat padomniece vēstīja par LPS aktivitātēm sadarbībā ar pašvaldībām, piemēram, vairākām videokonferencēm gan ar biedrības “Apeirons” piedalīšanos, gan skaidrojot Labklājības ministrijas izstrādātās vides pieejamības vadlīnijas (ar tām iespējams iepazīties šeit: http://sf.lm.gov.lv/f/files/vienlidzigas_iespejas_2014-2020/pieejamiba_12042018_LM_vadlinijas.pdf), u.c.

Abas pieminētās videokonferences ir iespēja noskatīties LPS interneta vietnē www.lps.lv, sadaļā Videoarhīvs.

Tikšanās laikā Latvijas Nedzirdīgo savienības prezidente Sandra Gerenovska vērsās pie LPS ar ierosinājumu mudināt pašvaldības lielajos svētkos, piemēram, novada un pilsētas svētkos, nodrošināt svarīgāko uzrunu titrēšanu vai surdotulkojumu.

Sanāksmi vadīja ILNP priekšsēdētājs labklājības ministrs Jānis Reirs.

ILNP ir konsultatīva institūcija, kas piedalās personu ar invaliditāti integrācijas politikas izstrādē un īstenošanā un kuras funkcijas ietver valsts, pašvaldību un citu institūciju, kā arī nevalstisko organizāciju, juridisko un fizisko personu darbību, lai veicinātu, koordinētu un pilnveidotu personu ar invaliditāti integrāciju (Ministru kabineta 2004. gada 29. jūnija noteikumi nr. 561 “Invaliditātes lietu nacionālās padomes nolikums”).