Lai varētu jums piedāvāt labāku saturu, lapā tiek izmantotas sīkdatnes. Apmeklējot šo vietni, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai.
Sapratu
Iepriekšējais
Nākamais

Aizsardzības ministrs tikšanos ar pašvaldībām nosauc par vēsturisku

 

19. septembrī Latvijas Nacionālo bruņoto spēku Sauszemes spēku mehanizētās brigādes štābā Ādažos norisinājās seminārs Latvijas Pašvaldību savienības (LPS) Domes locekļiem, kuru gan LPS priekšsēdis Gints Kaminskis, gan aizsardzības ministrs Raimonds Bergmanis nodēvēja par vēsturisku, jo aizsardzība nenozīmē tikai bruņotu aizsardzību, bet arī civilās funkcijas, kas skar visas pašvaldības un iedzīvotājus. "Mēs esam pateicīgi par pašvaldību līdzšinējo atbalstu un ceram, ka to saņemsim arī turpmāk. Tikai kopā mums izdosies atrisināt dažādus problēmjautājumus un vairot valstisku domāšanu un attieksmi," uzsvēra ministrs.
Seminārā plaši tika diskutēts par Latvijas valsts aizsardzību, sabiedrības psiholoģiskās noturības veidošanu un tās nozīmi sabiedrības aizsardzības stiprināšanā un patriotisma veicināšanā.

Diskusijas pirmajā daļā runātāji stāstīja par pašreizējiem Latvijas drošības izaicinājumiem un informatīvajā telpā sastopamajiem riskiem sabiedrībai. 

Semināra noslēgumā Nacionālo bruņoto spēku un NATO paplašinātās klātbūtnes kaujas grupas militārās tehnikas un ekipējuma izstāde. 

Seminārā piedalījās vairāk nekā 60 dažādu pašvaldību pārstāvju, lielākoties – priekšsēdētāji.

Paldies Aizsardzības ministrijai par atsaucību šī semināra organizēšanā!

----------------------------------------------------------------

Norises datums: 19. septembris (pieteikšanās līdz 31. augustam)

Norises laiks: no plkst. 8.30 līdz 16.30

Norises vieta: BS Sauszemes spēku mehanizētās brigādes štābā Ādažos

Latvijas pamatvērtība ir demokrātiska un atvērta sabiedrība, viens no tās pamatprincipiem ir dialogs, kas ir ceļš uz savstarpējās izpratnes veicināšanu. Ņemot vērā, ka aizsardzība un drošība Latvijā ir viena no valsts prioritātēm, kurā būtiska loma tiek piešķirta tieši pašas valsts aizsardzības spēju stiprināšanai, Latvijas Pašvaldību savienība (LPS) un Aizsardzības ministrija LPS Domes locekļus aicina uz semināru “Latvijas aizsardzības un drošības aktuālie jautājumi”. 

Darba kārtība:

8.30 Dalībnieku reģistrācija

8.30–9.30 Semināra atklāšana – aizsardzības ministra Raimonda Bergmaņa uzruna un informācija par aizsardzības nozares aktualitātēm

9.30–11.00 1. sesija: “Latvijas valsts aizsardzība”

Diskusija par aktuālajiem Latvijas drošības izaicinājumiem un informatīvās telpas radītiem riskiem sabiedrībā. Diskusijā plašāk iepazīstinās ar visaptverošās aizsardzības principu īstenošanu Latvijā, kur būtiska nozīme ir ne tikai militārajām spējām, ko sniedz Nacionālie bruņotie spēki un Zemessardze, bet arī civilajai sabiedrībai.

11.00–11.30 Pārtraukums

11.30–13.00 2. sesija: “Sabiedrības psiholoģiskā noturība – mīts vai realitāte?”

Diskusija par sabiedrības psiholoģiskās noturības veidošanu un tās nozīmi sabiedrības aizsardzības stiprināšanā, lai nodrošinātu tās rīcībspēju pret ārējo apdraudējumu un krīzes situācijās. Kopīgi diskusijās tiks meklēta atbilde uz jautājumu: kā veidojas sabiedrības patriotisms, un kādi faktori to ietekmē?

13.00–14.00 Pārtraukums

14.00–15.30 3. sesija – praktiskās debates: “Pašvaldības loma valsts drošības stiprināšanā”

Semināra dalībnieki tiks aicināti iesaistīties debatēs, lai kopīgi apzinātu rīcību dažādās krīzes situācijās, pieņemtu lēmumus un izplatītu vēstījumus.

15.30–16.30 Nacionālo bruņoto spēku un NATO paplašinātās klātbūtnes kaujas grupas militārās tehnikas un ekipējuma izstāde

Par dalību seminārā lūdzam informēt LPS sekretariātu (e-pasta adrese: lps@lps.lv) līdz š. g. 31. augustam, norādot dalībnieka vārdu, uzvārdu, personas kodu un autotransporta numuru. Informācija nepieciešama, lai varētu iekļūt Nacionālo bruņoto spēku Sauszemes spēku mehanizētās brigādes štāba Ādažos (Kadagā) teritorijā.

 

Plašsaziņas līdzekļu ievērībai

Aicinām plašsaziņas līdzekļu pārstāvjus atspoguļot semināru pašvaldību vadītājiem, 19. septembrī līdz plkst. 8.30 ierodoties Ādažu bāzes kontrolpunktā.

Lai atspoguļotu pasākuma norisi, dalību pasākumā nepieciešams pieteikt iepriekš – līdz 18. septembra plkst. 15, rakstot uz e-pasta adresi: aiva.kokorisa@mod.gov.lv un norādot vārdu, uzvārdu un pārstāvēto plašsaziņas līdzekli. Līdzi nepieciešams ņemt personu apliecinošu dokumentu – pasi vai ID karti. Jūsu dati tiks apstrādāti tikai konkrētā pasākuma vajadzībām. Datu uzglabāšanas laiks – līdz pasākuma beigām 18. septembrī.

Gints Kaminskis,

LPS priekšsēdis