Lai varētu jums piedāvāt labāku saturu, lapā tiek izmantotas sīkdatnes. Apmeklējot šo vietni, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai.
Sapratu
Iepriekšējais
Nākamais

LPS izsaka neizpratni par premjera kandidāta Gobzema attieksmi pret pašvaldībām

Latvijas Pašvaldību savienības (LPS) Valde ir neizpratnē par Ministru prezidenta amata kandidāta Alda Gobzema attieksmi pret pašvaldībām: īsi pirms tikšanās ar LPS Valdes locekļiem, kas bija paredzēta šodien, 4. decembrī, plkst. 9, A. Gobzems to atcēlis. Tikšanās no A. Gobzema puses bija vairākas reizes saskaņota un apstiprināta.

“LPS Valde izprot Gobzema kunga saspringto darba ikdienu, tomēr atgādina, ka Pašvaldību savienības Valdē ir pārstāvji no visiem Latvijas reģioniem, šodien viņi speciāli bija atbraukuši, lai tiktos un pārrunātu valdības veidošanas procesu un pašvaldību iesaisti, ko nosaka arī Eiropas vietējo pašvaldību harta,” pauda LPS priekšsēdis Gints Kaminskis.

LPS Valdē ir pārstāvētas: Rīga, republikas pilsētas, visi reģioni, reģionālo attīstības centru pašvaldības, Pierīgas pašvaldības, mazie un lielie novadi.

Tikšanās gaitā bija paredzēts apspriest LPS Domes sēdē 1. novembrī apstiprinātos priekšlikumus nākamās valdības deklarācijai un citus pašvaldībām un valstij kopumā būtiskus jautājumus. Ar LPS Domē apstiprinātajiem priekšlikumiem var iepazīties šeit.

Savukārt 14. novembrī LPS ar atklātu vēstuli vērsās pie Valsts prezidenta Raimonda Vējoņa. Tajā tika paustas nopietnas bažas par jaunās valdības veidošanas procesu un demokrātijas neievērošanu, kas tobrīd atspoguļojās Jāņa Bordāna valdības deklarācijas projektā. Ar vēstules tekstu iespējams iepazīties šeit.

 

Jana Bunkus,

LPS Komunikācijas nodaļas vadītāja

Tālrunis: 29170955

E-pasta adrese: jana.bunkus@lps.lv