Lai varētu jums piedāvāt labāku saturu, lapā tiek izmantotas sīkdatnes. Apmeklējot šo vietni, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai.
Sapratu
Iepriekšējais
Nākamais

LPS un Konkurences padome diskutē par aktuālajiem jautājumiem

14. novembrī uz diskusiju tikās Latvijas Pašvaldību savienības (LPS) priekšsēdis Gints Kaminskis un Konkurences padomes priekšsēdētāja Skaidrīte Ābrama, lai pārrunātu aktuālākos jautājumus un turpmākos sadarbības virzienus.

Abas sarunu puses bija vienisprātis, ka vajadzīga diskusijas platforma, kurā būtu iespēja kvalitatīvi un operatīvi apspriest pašvaldībām svarīgos jautājumus, problēmas, dalīties pieredzē un stāstīt par labajiem piemēriem. Par diskusijas platformas veidu vēl tiks spriests.

Konkurences padome atbalstīja arī LPS ierosinājumu vairāk pievērsties pašvaldību apmācībām, stāstīt pašvaldībām par konkurences tiesībām un to nozīmi, sniegt jaunāko informāciju, skaidrot normatīvos aktus. LPS no savas puses piedāvāja šīs apmācības organizēt gan LPS tiešraidē, gan lekciju veidā Latvijas Pašvaldību mācību centrā.

Tikšanās gaitā tika runāts arī par konkurences neitralitātes principa ievērošanu pašvaldību kapitālsabiedrību darbībā un pašvaldību lomu uzņēmējdarbības atbalstīšanā vietējā mērogā.

Jana Bunkus,

LPS Komunikācijas nodaļas vadītāja,

padomniece sabiedrisko attiecību jautājumos