Lai varētu jums piedāvāt labāku saturu, lapā tiek izmantotas sīkdatnes. Apmeklējot šo vietni, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai.
Sapratu
Iepriekšējais
Nākamais

Gobzems atbalsta pašvaldību vēlmi samazināt normatīvismu

Ministru prezidenta amata kandidāts Aldis Gobzems ir vienisprātis ar pašvaldībām jautājumā par normatīvisma mazināšanas nepieciešamību Latvijā. Šādu nostāju viņš pauda 4. decembrī, kad notika tikšanās ar Latvijas Lielo pilsētu asociāciju, kurā piedalījās arī Latvijas Pašvaldību savienības (LPS) priekšsēdis Gints Kaminskis.

Rezolūciju “Normatīvisma mazināšanas ceļa karte” LPS apstiprināja 29. kongresā šā gada maijā. Uz tajā minētajiem argumentiem atsaucās arī A. Gobzems, kurš piebilda, ka, viņaprāt, normatīvisms mūsu valstī jāmazina pat uz pusi, proti, normatīvo aktu daudzums jāsamazina vismaz uz pusi.

Tikšanās sākumā premjera amata kandidāts atvainojās LPS Valdei par 4. decembrī negaidīti atcelto tikšanos un uzsvēra, ka tas nebija signāls par sociālo partneru viedokļa ignorēšanu. Tikšanos ar LPS Valdi nācies atcelt saspringtā darba grafika dēļ.

A. Gobzems arī apliecināja, ka gatavs tikties ar LPS jau tuvākajā laikā. Savukārt G. Kaminskis uzsvēra, ka šāda tikšanās noteikti ir nepieciešama, tomēr, lai vairotu izpratni par pašvaldību funkcijām, Eiropas vietējo pašvaldību hartu, pašvaldību vajadzībām un viedokli, vajadzētu organizēt tikšanos ar Saeimas frakciju deputātiem.

Sarunas noslēgumā premjera amata kandidāts klātesošajiem arī apstiprināja, ka netiks pieņemti neizsvērti un pārsteidzīgi lēmumi. 

Jana Bunkus,

Komunikācijas nodaļas vadītāja

padomniece sabiedrisko attiecību jautājumos