Lai varētu jums piedāvāt labāku saturu, lapā tiek izmantotas sīkdatnes. Apmeklējot šo vietni, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai.
Sapratu
Iepriekšējais
Nākamais

LPS Valdes sēde 8. janvārī (2019)

2019. gada pirmajā Latvijas Pašvaldību savienības (LPS) sēdē Finanšu ministrijas ES fondu stratēģijas departamenta direktors Edgars Šadris stāstīja par informatīvo ziņojumu par valsts budžeta dotāciju pieejamību pašvaldību īstenotajos Eiropas Savienības struktūrfondu un Kohēzijas fonda 2014.–2020. gada plānošanas perioda projektos, kā arī par plānotiem grozījumiem Ministru kabineta noteikumos nr. 42 “Noteikumi par kritērijiem un kārtību valsts budžeta dotācijas piešķiršanai pašvaldībām Eiropas Savienības struktūrfondu un Kohēzijas fonda 2014.–2020. gada plānošanas periodā līdzfinansēto projektu īstenošanai”.

LPS padomnieki Valdes locekļus iepazīstināja ar 2018. gada paveiktajiem darbiem, proti, LPS tīkliņu darbību: galvenajiem pasākumiem un būtiskākajiem rādītājiem. Ņemot vērā tīkliņu aktīvo darbību un pratisko pienesumu pašvaldību speciālistiem, LPS Valde atbalstīja tīkliņu darbību arī šajā, 2019. gadā. Plašāk par tīklu darbību lasiet šeit

Tāpat LPS Valdes sēdē tika izskatīts jautājums par likumprojektu “Kultūras centru likums”. Daži pašvaldību vadītāji uzsvēra, ka šāda likumprojekta atbalstīšana būtu lieka normatīvisma radīšana, pret ko LPS iestājas jau vairākus gadus.