Lai varētu jums piedāvāt labāku saturu, lapā tiek izmantotas sīkdatnes. Apmeklējot šo vietni, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai.
Sapratu
Iepriekšējais
Nākamais

Turpina pieaugt iedzīvotāju uzticēšanās pašvaldībām

Kā ik gadu, arī šogad publicēti pēc “Neatkarīgās Rīta Avīzes” pasūtījuma veiktā SKDS pētījuma rezultāti par iedzīvotāju uzticības līmeni dažādām iestādēm, bankām, Saeimai, valdībai, Valsts prezidentam u.c.

Gan šā, gan iepriekšējo pētījumu rezultāti liecina, ka pieaug iedzīvotāju uzticība pašvaldībām. Tas nozīmē, ka pašvaldību lēmumi atbilst iedzīvotāju interesēm un savas teritorijas attīstībai. Pašvaldības kļūst aizvien tuvākas saviem iedzīvotājiem, un ir gandarījums, ka gadu no gada pašvaldību veikumu cilvēki redz un novērtē. Tas nozīmē arī to, ka ir iegūta pozitīva atgriezeniskā saikne. Tas nav vienas dienas darbs. Tā ir abpusēja sadarbība.

Pašvaldības, pildot savas autonomās funkcijas, ir vistuvāk iedzīvotāju vajadzībām un vēlmēm. Un to arī parāda minēto pētījumu rezultāti. Tas ir labs atspēriens, lai turpinātu iepriekšējos gados paveikto.

Skumji, ka katru gadu krītas iedzīvotāju uzticības līmenis Saeimai, Ministru kabinetam un Valsts prezidentam. Tam tā nevajadzētu būt, jo esam viena valsts ar vienotiem mērķiem, domājam par savas valsts izaugsmi un iedzīvotāju labklājību.

2019. gadā novēlu izdošanos un jaunus izaicinājumus uztvert nevis kā nastu, bet kā iespēju! Ir liels gandarījums, ka iedzīvotāji valstī novērtē pašvaldību darbu. Pozitīvais vērtējums ir liels uzticības un iedvesmas mandāts turpināt labi iesākto, lepoties ar paveikto un šogad radīt jaunus darbus, kas veicinās reģionu un visas valsts attīstību.

Plašāk par pētījuma rezultātiem: https://nra.lv/latvija/268620-valsts-prezidents-strauji-zaudejis-sabiedribas-uzticibu.htm

Gints Kaminskis,

LPS priekšsēdis