Lai varētu jums piedāvāt labāku saturu, lapā tiek izmantotas sīkdatnes. Apmeklējot šo vietni, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai.
Sapratu
Iepriekšējais
Nākamais

15. janvārī notiks LPS Valdes un Ministru prezidenta amata kandidāta Artura Krišjāna Kariņa tikšanās

Rīt, 15. janvārī, plkst. 13 Latvijas Pašvaldību savienības (LPS) ēkā Rīgā, 4. stāva zālē, notiks LPS Valdes un Ministru prezidenta amata kandidāta Artura Krišjāņa Kariņa tikšanās.

Tajā plānots diskutēt par vairākiem pašvaldībām būtiskiem jautājumiem, tai skaitā veidot izpratni par pašvaldību funkcijām, Eiropas vietējo pašvaldību hartu, pašvaldību vajadzībām, normatīvisma mazināšanu valstī u.c. Sarunā paredzēts arī aplūkot topošās valdības deklarāciju un šajā sakarā LPS Domes jau pagājušā gada novembrī apstiprinātos priekšlikumus:

1. Viens no katras demokrātiskas iekārtas galvenajiem pamatiem ir vietējā vara, tāpēc, strādājot pie valdības deklarācijas, ievērot Eiropas vietējo pašvaldību hartu un subsidiaritātes principu.

2. Pirms deklarācijas parakstīšanas konsultēties ar pašvaldībām, lai konstruktīvi apspriestu rīcības virzienus, kas ietekmēs pašvaldību darbību.

3. Uzsvaru deklarācijā likt uz sasniedzamo labumu, nevis uz labuma sasniegšanas līdzekļiem:

  • enerģētikā OIK atcelšanas mērķis ir samazināt elektrības un siltuma tarifus iedzīvotājiem un uzņēmējiem, tādējādi paaugstinot konkurētspēju;
  • izglītības reformas mērķis ir panākt augstāku izglītības kvalitāti un tās organizācijas efektivitāti, tādējādi nodrošinot prasmīgākus uzņēmēju un darbaspēka resursus;
  • administratīvā dalījuma pilnveidošanas un sadarbības veicināšanas mērķis ir veicināt ekonomisko un sociālo attīstību visā valsts teritorijā;
  • veselības reformas mērķis ir uzlabot veselības pakalpojumu pieejamību visā valsts teritorijā;
  • ceļu infrastruktūras uzlabošana ir priekšnosacījums visu pārējo reformu ieviešanai.

Mediju dalība iespējama tikšanās sākumā un beigās.

 

Jana Bunkus,

Latvijas Pašvaldību savienības

Komunikācijas nodaļas vadītāja,

padomniece sabiedrisko attiecību jautājumos

Tālrunis: +371 67508530

Mobilais tālrunis: +371 29170955

E-pasts: Jana.Bunkus@lps.lv