Lai varētu jums piedāvāt labāku saturu, lapā tiek izmantotas sīkdatnes. Apmeklējot šo vietni, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai.
Sapratu
Iepriekšējais
Nākamais

Eirobarometra pētījuma rezultāti liecina: iedzīvotāju uzticība pašvaldībām pieaug

Pēc Eiropas Komisijas pasūtījuma veiktais kārtējais standarta Eirobarometra pētījums 2018. gada nogalē parāda, ka pieaugusi Latvijas iedzīvotāju uzticība pašvaldībām: pozitīvs vērtējums saņemts no 51% respondentu (pagājušajā gadā 50%). Vislielākais uzticības rādītājs Latvijā ir: 1) bruņotajiem spēkiem (66%), 2) radio (62%), 3) valsts policijai (62%), 4) televīzijai (58%), 5) pašvaldībām. 

Augstāks iedzīvotāju uzticības līmenis pašvaldībām ir mūsu kaimiņvalstī Igaunijā (tur pašvaldībām uzticas 63% respondentu), savukārt Lietuvā rādītājs ir zemāks (47%). 

Viszemākie uzticības rādītāji ir tiesām (32%), valdībai (31%), Saeimai (21%), sociālajiem medijiem (21%), un sarakstu noslēdz politiskās partijas, kam uzticas tikai 10% respondentu.

Plašāka informācija www.lvportals.lv izveidotajā infografikā šeit.

Par visām Eiropas Savienības valstīm Eiropas Komisijas vietnē: http://ec.europa.eu/…/ge…/instruments/standard/surveyky/2215.

Arī pagājušajā gadā pēc “Neatkarīgās Rīta Avīzes” pasūtījuma SKDS veiktais pētījums liecināja, ka uzticības līmenis pašvaldībām pieaug: pozitīvu atbildi snieguši 18,9% respondentu. Visaugstākais rādītājs šajā pētījumā bija 1) izglītības iestādēm (66,4%), 2) bruņotajiem spēkiem (44,8%), 3) radio (37,9%). Arī šajā pētījumā zemākais rādītājs bija politiskajām partijām.