Lai varētu jums piedāvāt labāku saturu, lapā tiek izmantotas sīkdatnes. Apmeklējot šo vietni, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai.
Sapratu
Iepriekšējais
Nākamais

LPS un izglītības un zinātnes ministres tikšanās

12. februārī notika izglītības un zinātnes ministres Ilgas Šuplinskas, Latvijas Pašvaldību savienības (LPS) priekšsēža Ginta Kaminska un LPS padomnieces izglītības un kultūras jautājumos Ināras Dundures pirmā tikšanās, kurā tika apspriesti vairāki šobrīd aktuāli jautājumi. Par skolu tīkla optimizāciju ministre pauda nostāju, ka to nevar balstīt tikai un vienīgi uz kvantitatīvajiem rādītājiem, svarīgi ir novērtēt skolas kvalitatīvos rādītājus, par ko LPS iepriekš iestājās jau vairākkārt. Lai iegūtu objektīvu informāciju un lemtu par tālāko, Šuplinska jau sākusi apmeklēt dažādas izglītības iestādes visā Latvijā un plāno turpināt to darīt. Sarunā atzinīgi tika novērtētas tās pašvaldības, kuras jau apvienojušas skolas. “Par tām skolām, kuras šobrīd neatbilst kvantitatīvajiem rādītājiem, proti, skolēnu skaits ir mazāks par noteikto, vēlēšos dzirdēt nopietnu pašvaldības stratēģiju – redzējumu, kā skolu attīstīt, lai tā nebūtu jāslēdz,” uzsvēra ministre.

Šuplinska piesardzīgi izteicās arī par šobrīd pieejamajiem pētījumiem iedzīvotāju skaita un teritoriju apdzīvotības jautājumos, uzsverot, ka statistika ir viens, bet kvalitatīva izglītība mazliet cits aspekts, tāpēc nevar viennozīmīgi teikt, ka mazajos novados ir zemāks izglītības līmenis.

Sarunā tika apspriests arī profesionālo izglītības iestāžu finansēšanas jautājums, pedagogu atalgojums, skolotāju trūkums, augstākās izglītības sistēma, iekļaujošās izglītības aspekts, dažādu vecumposmu izglītības specifiskie aspekti, vidusskolas posma izglītības līmenis u.c.

LPS pateicas Šuplinskas kundzei par profesionālo sarunu un apņemšanos jautājumus pašvaldībās risināt pēc būtības.