Lai varētu jums piedāvāt labāku saturu, lapā tiek izmantotas sīkdatnes. Apmeklējot šo vietni, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai.
Sapratu
Iepriekšējais
Nākamais

Pašvaldību sabiedrisko attiecību speciālistu seminārs Saldus novadā

Latvijas Pašvaldību savienība (LPS) nu jau piekto gadu pēc kārtas kopā aicināja Latvijas pašvaldību sabiedrisko attiecību (SA) speciālistus, lai divu dienu seminārā papildinātu zināšanas, kā arī iegūtu jaunākajās tendencēs balstītu un pašvaldību SA speciālistu ikdienas profesionālajā darbībā noderīgu informāciju par novitātēm iekšējā un ārējā komunikācijā.

Seminārs jau otro gadu tika atklāts ar Latvijas pašvaldību SA speciālistu cunftes karoga pacelšanu mastā. “Šis karogs nav tikai skaisti apdrukāts auduma gabals. Tas ir simbols, ka mēs esam vienoti, augstu godājam savu profesiju, tās profesionālos un ētiskos aspektus. Tas ir simbols, ka visam pāri ir godīga komunikācija, kurā jauc sienas un barjeras, veido dialogu ar ikvienu, kurš to vēlas,” uzsvēra LPS Komunikācijas nodaļas vadītāja, padomniece SA jautājumos Jana Bunkus.

Karogu mastā pacēla Saldus novada domes priekšsēdētājs Māris Zusts, kurš arī atklāja divu dienu semināru un kopā ar domes sabiedrisko attiecību speciālisti Zani Šteinu klātesošos iepazīstināja ar jauno Saldus novada vizuālo identitāti. Tā rūpīgi pārdomāta un pieskaņota tieši Saldum. Tagad Saldus novads ikvienu sagaida ar vārdiem “Saldus piepilda!”.

Divu dienu apmācību cikls sākās ar komunikācijas stratēģiskā plānotāja Zigurda Zaķa stāstījumu par stratēģisko komunikāciju un komunikāciju kā stratēģisku, nevis taktisku instrumentu; viņš uzsvēra, ka mūsdienās neko vairs nedrīkst plānot īstermiņā: šobrīd stratēģiska domāšana nozīmē trīs un pat vairāk gadus.

Savukārt uzņēmuma “Ieva Zaumane Systematic Change” Valdes locekle Ieva Zaumane dalījās zināšanās par iekšējo komunikāciju un pārmaiņu vadību uzņēmumā.

Dienas otrajā pusē mazliet emocionālāks stāstījums par pieredzi izskanēja no AS “Rīgas satiksme” Klientu apkalpošanas un komunikācijas daļas vadītājs Viktora Zaķa, kurš klātesošajiem atklāja savas metodes, kā noturēties “virs ūdens” krīzes komunikācijas laikā, galvenais – nepiedzīvot tagad tik populāro izdegšanu.

Latvijas Sporta federāciju padomes sabiedrisko attiecību speciālists Kristaps Zaļkalns visus aicināja iesaistīties Eiropas Sporta nedēļas aktivitātēs un aicināt to darīt arī iedzīvotājus.

Otrās dienas darba kārtība sākās ar Vides aizsardzības un reģionālās ministrijas Publisko pakalpojumu departamenta Elektronisko pakalpojumu nodaļas vecākās ekspertes Margaritas Krišlaukas stāstījumu par Ministru kabineta noteikumiem nr. 611 “Kārtība, kādā iestādes ievieto informāciju internetā”, jo šie noteikumi skar arī pašvaldību vietnes.

Par jaunākajām digitālās komunikācijas tendencēm stāstīja Latvijas Universitātes un Biznesa augstskolas “Turība” pasniedzēja Velta Skolmeistare.

Par aktivitātēm ar jauniešiem Eiropas jautājumos vēstīja Eiropas Parlamenta biroja Latvijā Komunikācijas ģenerāldirektorāta sabiedrisko attiecību speciāliste Jolanta Bogustova, atklājot, ka, pareizi uzrunājot jauniešus un sniedzot viņiem skaidrus vēstījumus, atsaucība garantēta.  

Pirmās dienas noslēgumā dalībniekiem bija iespēja iepazīties citam ar citu. Lai gan daļa dalībnieku jau bija pazīstami no iepriekšējiem gadiem vai arī ikdienas darba sakarā, šoreiz visiem bija iespēja iepazīstināt arī ar saviem hobijiem un vaļaspriekiem. Īpaši šoreiz tika izcelti pieci talanti: Ilze Krūkle (glezno), Dagnija Gudriķe (raksta dzeju, vairāku grāmatu autore), Jana Igaviņa (mājās gatavoti dažādi gardi marinējumi), Marija Melngārša (tautas tērpu un aksesuāru darināšana, aušana) un Anna Rancāne (arī raksta dzeju, vairāku grāmatu autore, Triju Zvaigžņu ordeņa virsniece). 

Kopumā divu dienu seminārā piedalījās 75 cilvēki no 44 pašvaldībām, viena plānošanas reģiona un trīs pie cunftes piederīgie.  

Noslēgumā jāpiebilst, ka LPS YouTube kontā ir pieejami katra stāstītāja video. Arī prezentācijas var atrast zem šī raksta. 

Paldies Saldus novadam par sirsnīgo uzņemšanu un iesaistīšanos pasākuma organizēšanā!

LPS Komunikācijas nodaļa

VARAM prezentācija
Iekšējā komunikācija un pārmaiņu vadība uzņēmumā
Eiropas Sporta nedēļas aktivitātes
Jaunākās digitālās komunikācijas tendences
Par aktivitātēm ar jauniešiem Eiropas jautājumos
Sociālie mediji