Lai varētu jums piedāvāt labāku saturu, lapā tiek izmantotas sīkdatnes. Apmeklējot šo vietni, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai.
Sapratu
Iepriekšējais
Nākamais

Diskusija “Dzimumu līdztiesība: ceļš uz ekonomisko attīstību un iekļaujošu sabiedrību”

Eiropas Ilgtspējīgas attīstības nedēļas 2019 noslēguma dienā - 5. jūnijā Salacgrīvā aizvadīta aizraujoša diskusija veltīta ANO Ilgtspējīgas attīstības mērķim numur 5 - “Dzimumu līdztiesība: ceļš uz ekonomisko attīstību un iekļaujošu sabiedrību”. Ar spēcīgiem lektoriem un ieinteresētiem dalībniekiem par komplicētu tēmu centāmies runāt vienkārši, daloties ar labās prakses piemēriem, mudinot uz jaunām aktivitātēm, rosinot aizdomāties par dzimumu līdztiesību arī mūsu ikdienā, kur šķietami viss ir kārtībā. Diskusijā piedalījās dalībnieki no pašvaldībām, uzņēmumiem un NVO.

Latvijas Platformas attīstības sadarbībai direktore Inese Vaivare runāja par attīstības izglītību, sieviešu izglītību un ekonomisko attīstību. Biedrības “Centrs MARTA” vadītāja Iluta Lāce uzsvēra kvalitatīvas izglītības un cīņas pret vardarbību nozīmi. AS “BlueOrange Bank” aktīvu pārvaldīšanas direktors Pauls Miklaševičs aizrāva ar stāstījumu, kāpēc ļoti iespējams sievietes ir labākas investores. Ar pieredzes stāstiem par sievietes lomu sociālajā uzņēmējdarbībā dalījās Madara Ūlande “Latvijas Sociālās uzņēmējdarbības asociācijas” izpilddirektore. Paneļdiskusijā uz dzimumu līdztiesību raudzījāmies arī no abu dzimumu perspektīvas, tika meklētas idejas, kā izmantot abu dzimumu potenciālu līdzvērtīgi, lai veicinātu ilgtspējīgu attīstību. Paneļdiskusijā piedalījās Jaunpils novada domes priekšsēdētāja un Eiropas Reģionu komitejas locekle Ligita Gintere; Labklājības ministrijas valsts sekretārs Ingus Alliks; Sabiedrības integrācijas fonda Projektu nodaļas vadītāja Alda Sebra; Accenture Latvia cilvēkkapitāla un dažādības vadītāja Liene Atholde; uzņēmēja, Salacgrīvas kebabnīcas Kaste īpašniece Agnese Kalniņa. 

Šī diskusija iezīmēja ne vien Eiropas Ilgtspējīgas attīstības nedēļas 2019 noslēgumu, bet arī jau rosināja Latvijas pašvaldībām sākt gatavoties Eiropas Vietējās solidaritātes dienām, kas šogad kā Latvijā, tā arī citās Eiropas valstīts norisināsies no  18. – 24. novembrim.  LPS jau ceturto reizi rīkos Eiropas Vietējās solidaritātes dienas ar mērķi informēt iedzīvotājus par attīstības sadarbību un izglītību. Latvijā tiek akcentēta sadarbība ar Austrumu partnerības valstīm un veicina pašvaldības īstenot dažādas sadarbības aktivitātes kopā ar iedzīvotājiem.

Diskusija notika projekta “Strādājot kopā iespēju sniegšanai vietējām un reģionālajām pašvaldībām attīstības veicināšanai ES partnervalstīs 2” ietvaros.

Diskusijas darba kārtība
M.Priede_Sievietes politikā, projekts, diskusijas atklāšana
I.Vaivare_Attīstības izglītība: sieviešu izglītība un ekonomiskā attīstība attīstības sadarbības valstīs
I.Lāce_Kvalitatīva izglītība un cīņa pret vardarbību: ko Latvijas var dot attīstības sadarbības valstīm?
P.Miklaševičs_Kāpēc sievietes ir labākas investores nekā vīrieši
M.Ūlande_Sievietes loma sociālajā uzņēmējdarbībā
I.Alliks_Aktualitātes dzimumu līdztiesības jomā