Lai varētu jums piedāvāt labāku saturu, lapā tiek izmantotas sīkdatnes. Apmeklējot šo vietni, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai.
Sapratu
Iepriekšējais
Nākamais

Latvijas Pašvaldību savienības jubilejas – 30. – kongress šogad notiks Rīgā

Latvijas Pašvaldību savienības (LPS) augstākais lēmējs – kongress – šogad notiks šo piektdien, 17. maijā, Rīgā, Melngalvju namā, un būs 30. pēc kārtas.

30. kongress 17. maijā pirmo reizi norisināsies Rīgā, pašā galvaspilsētas sirdī – Melngalvju namā. Dalību kongresā apstiprinājušas valsts augstākās amatpersonas, Saeimas deputāti un ministriju pārstāvji. LPS gada lielākajā pasākumā aicināti piedalīties arī mediju pārstāvji, iepriekšēja pieteikšanās nav nepieciešama.

Šogad uz LPS kongresa mājvietu pretendēja vairākas pašvaldības – Rīga, Valka, Salacgrīva un Līvāni. LPS Valde, aizklāti balsojot, par šīgada kongresa norises vietu izvēlējās Rīgu, un šo lēmumu 6. martā apstiprināja arī LPS Dome. “Šogad LPS augstākā lēmējvara tiksies Rīgā, un kongresa dienas kārtībā iekļauta arī Pašvaldību savienības rezolūciju apstiprināšana. Šoreiz LPS Valde uz kongresu virza vairākas rezolūcijas, kas visas ir veltītas stabilai pašvaldību attīstībai ilgtermiņā, tai skaitā administratīvi teritoriālajai reformai un citiem jautājumiem, kas aktuāli gan ilgstošākā laika posmā, gan konkrēti šogad,” pauž LPS priekšsēdis Gints Kaminskis.

Līdz šim LPS kongress vairākkārtīgi noticis Jūrmalā, divreiz Liepājā un pa vienai reizei Viesītē, Ērgļos, Jelgavā, Priekuļos, Skrundā, Mārupē, Pārgaujas novada Stalbē, Koknesē, Aucē, Aizkrauklē, Smiltenē, Alūksnē, Līvānos, Preiļos un 2018. gadā Daugavpilī.

Kā ik gadu, arī šogad Pašvaldību savienība izdos speciāli kongresam veltītu elektroniskā izdevuma “InfoLOGS” numuru (saite uz to būs pieejama jau kongresa dienā, plašāka informācija sekos), kurā būs atspoguļoti svarīgākie notikumi laikā kopš pagājušā kongresa Daugavpilī. Tajā tiks iekļautas arī LPS padomnieku atskaites par dažādu jautājumu virzību un izmaiņām likumos un citos normatīvajos dokumentos.

Informācija par 30. kongresa darba kārtību LPS vietnē: https://www.lps.lv/lv/zinas/lps/4729-latvijas-pasvaldibu-savienibas-30-kongress.

Papildu informācija

LPS augstākais lēmējs ir kongress, kas pulcējas ne retāk kā vienu reizi gadā. Kongress ir tiesīgs lemt, ja tajā pārstāvēta vairāk nekā puse LPS dalībnieku. Kongresa lēmumus pieņem ar klātesošo delegātu balsu vairākumu.

 

Informāciju sagatavojusi:

Jana Bunkus,

Latvijas Pašvaldību savienības

Komunikācijas nodaļas vadītāja,

padomniece sabiedrisko attiecību jautājumos

Tālrunis: +371 67508530

Mobilais tālrunis: +371 29170955

E-pasts: Jana.Bunkus@lps.lv

www.lps.lv

 

Twitter: @lps_lv; @BRUXLps

Facebook: @PasvaldibuSavieniba