Lai varētu jums piedāvāt labāku saturu, lapā tiek izmantotas sīkdatnes. Apmeklējot šo vietni, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai.
Sapratu
Iepriekšējais
Nākamais

LPS neizpratnē par apjomīgas reformas virzīšanu izglītības nozarē bez saskaņošanas ar visiem iesaistītajiem

Ministru kabineta (MK) sēdē (14. maijā) darba kārtībā steidzamības kārtā tika virzīts informatīvais ziņojums “Par skolu tīkla sakārtošanu”. Lai gan skolu tīkla optimizācija ir jautājums, kas skar visu skolu, skolotāju, skolēnu un vecāku intereses visā Latvijā, Izglītības un zinātnes ministrija (IZM) to virzīja izskatīšanai, neapspriežot ar sociālajiem partneriem. Rezultātā nebija iespējas iepazīties ar informatīvā ziņojuma saturu. Latvijas Pašvaldību savienība (LPS) uzsver, ka skolu tīkla sakārtošana pašvaldībām ir aktuāla un tiek realizēta nepārtraukti. Skolu tīkla optimizācija jāveic, sadarbojoties visām ieinteresētajām pusēm, lai tiktu sasniegts pēc iespējas kvalitatīvāks rezultāts.

MK sēdē informatīvais ziņojums “Par skolu tīkla sakārtošanu” tika pieņemts zināšanai un IZM tika uzdots to pilnveidot, saskaņojot ar sociālajiem partneriem. LPS aicina uz konstruktīvu sadarbību visas iesaistītas puses, lai risinātu valstī tik nozīmīgo skolu tīkla sakārtošanas jautājumu.

 

Plašākai informācijai:

Ināra Dundure,

LPS padomniece izglītības un kultūras jautājumos

Kontakti:  +371 26486654; inara.dundure@lps.lv